8 spletnih strani, ki vam bodo olajšale delo.

Olajšajte si delo in v svojo vsakodnevno rutino vnestite pomoč naslednjih (brezplačnih) orodij.

ChatGPT

Chat GPT vam lahko služi kot interaktivno orodje za komunikacijo s strankami in zbiranje podatkov, v kolikor vam zmanjka idej vam pomaga z nasveti in idejami. Odgovoril vam bo na vsako zastavljeno vprašanje, a bodite pozorni, da mu zastavite čim bolj točno in specifično vprašanje. 

Canva

V kolikor pri svojem delu potrebujete tudi kakšno grafiko, kratek video posnetek, lepo oblikovan dokument, letak, je Canva odlična izbira. Hitro bo postala vaš najljubši spletni oblikovalec, saj vam z že oblikovanimi predlogi olajša grafično izdelavo želenih dokumentov. Primerna za vse, ki jim grafično oblikovanje ni blizu, je na voljo tudi brezplačno. V kolikor želite dostopati do vseh možnosti, pa je plačljiva verzija na voljo za 109 EUR na leto.

Ahrefs

Ahrefs bo prišel prav vsem, ki želite delati na SEO optimizaciji svoje strani, a se ne želite posluževati plačljivih programov kot je SEMrush. Omogoča vam analizo ključnih besed, sledenju pozicije na spletnih iskalnikih … Na strani najdete tudi povezave na številna brezplačna orodja kot so generator ključnih besed, preverite lahko nedelujoče povezave na vaši spletni strani, …

Google Search Console

Ko se lotite SEO optimizacije je nepogrešljivo orodje tudi Google Search Console. Orodja vam pomagajo meriti uspešnost in promet vašega spletnega mesta v iskalniku, izvedeli boste, ali so na strani prisotni problemi, ki vplivajo na uvrstitev vaše spletne strani v iskalniku in katere besede posamezniki uporabljajo za iskanje vaših vsebin. 

Asana

Asana je odlično orodje za organizacijo in vodenje projektov. Omogoča vam jasen pregled nad vnesenimi projekti, spremljanjem opravil in rokov. Znotraj projekta lahko dodelite posamezne nologe in spremljate napredek. Brezplačna verzija je na voljo za podjetja, ki zaposlujejo do 15 oseb.

Answer the public   

Gre za Googlovo orodje, ki na enem mestu zbere najpogostejša vprašanja na določeno temo. Na podlagi zastavljenih vprašanj lahko ustvarjate priljubljeno vsebino za vaša družbena omrežja in spletno stran. 

Pexels

Na strani boste našli brezplačne fotografije in videoposnetke, ki jih lahko uporabite za izdelavo grafik, oglasov, video posnetkov. 

CupCut in InShot

Gre za aplikaciji, ki vam omogočata enostavno editiranje kratkih video posnetkov za TikTok ali Instagram. Uporaba je preprosta in intuitivna, CapCut vam ponudi tudi možnost uporabe že vnaprej pripravljenih popularnih templatov, v katere samo vstavite svoje izbrane posnetke. 

 

Koliko časa potrebujemo, da opazimo prve rezultate SEO optimizacije?

Vsi si želimo videti rezultate svojega truda in dela kar se da hitro, sicer nam pade motivacija in zagnanost za delo. Pri SEO optimizaciji žal ne gre čez noč. Prve opaznejše rezultate lahko pričakujemo v roku 6 – 12 mesecev, delo pa se pravzaprav nikdar ne konča. SEO je naložba, ki zahteva stalno pozornost, da […]

Kako pričneš sodelovanje s pravo digitalno agencijo?

Izbira prave digitalne agencije je lahko težka. Ali sploh potrebujem digitalno agencijo, katera mi nudi več, celostni pristop in dejansko pripomore k moji rasti ter uspehom? Pri tem je sicer vsakokor koristno, da imaš tudi kot naročnik že jasno razdelane cilje, želje, osnovna izhodišča za pogovore z agencijami ter kasneje tudi pripravljene odgovore, ki bodo agencijam pomagale pripraviti predlog sodelovanja in digitalno marketinško strategijo.

Instagram in Instagram napotki 2019

Kaj je novega na Instagramu?

Družbena omrežja so kot živa bitja, vseskozi rastejo, se spreminjajo in zahtevajo nov pristop. Tudi Instagram se konstantno spreminja, kar je za uspešen nastop veljajo pol leta nazaj, morda ne velja več.