Kaj je novega na Instagramu?

Družbena omrežja so kot živa bitja, vseskozi rastejo, se spreminjajo in zahtevajo nov pristop. Tudi Instagram se konstantno spreminja, kar je za uspešen nastop veljajo pol leta nazaj, morda ne velja več.

Instagram in Instagram napotki 2019

Začnite uporabljati Reels

Instagram se vse močneje naslanja na pokončne videoposnetke (Reelse). Raziskave kažejo, da Reelsi prejmejo do 300% več angažiranosti kot običajni videoposnetki in kar je najbolje, algoritem obožuje Reelse.

Kaj je novega na Instagramu?

Takoj privabite pozornost

Prve tri sekunde štejejo! Takoj pritegnite pozornost z dinamičnimi prehodi, gibanjem kadrov, zanimivimi naslovi. V prvih treh sekundah povejte gledalcem, kaj lahko pričakujejo v posnetku in zakaj ga je vredno pogledati. Ne uporabljajte clik-bitov.

Reelsom dodajte besedilo

Z besedilom poskrbite, da si vaše vsebine lahko ogledajo tudi gluhi in naglušni, pa tudi vsi, ki vsebine gledajo z izklopljenim zvokom – teh je več, kot si predstavljate.

Uporabljajte ALT besedilo

Vedno dodajte tudi ALT besedilo, tako naredite svojo vsebino bolj dostopno, saj nadomestno besedilo na Instagramu deluje tako kot na spletu – zagotavlja besedilni opis tega, kar je na fotografiji, kar pripomore k boljšemu SEO.

Na vrh časovnice pripnite najuspešnejše objave

Prve tri fotografije/video posnetki vaše časovnice naj služijo kot izložba, kar postavite najbolj priljubljeno ali najbolj aktualno vsebino.

Kaj je novega na Instagramu?

Uporabite 3-5 ključnikov

Aplikacija vam še vedno dovoli, da uporabite 30 ključnikov v posamezni objavi, a Instagram trenutno svetuje, da uporabite manjše število – od 3 do 5. Uporabite ključnike, ki so relevantni in specifični za vašo branžo, preverite, katere uporabljajo vaši sledilci.

V kolikor želite biti v koraku s trendi in novostmi na Instagramu, spremljaljte Instagram profil @creators.

Preberite tudi, kakšno strategijo ubrati na Instagramu v letu 2023.

Mini vodič po Facebook Creator Studiu

Facebook Reels, enostavno urejanje

Meta je napovedala vrsto posodobitev, s katerimi želijo pritegniti ustvarjalce vsebine in jim omogočiti čim večji doseg vsebin na Facebooku. Dodali so nove predloge Reelsov, posodoblje možnostmi urejanja, dnevnim seznamom, vpogledi v uspešnost posnetka …

Bo ChatGPT spremenil vaš način dela?

Bo ChatGPT spremenil vaš način dela?

Konec novembra 2022 je luč sveta ugledal ChatGPT in hitro postal spletna senzacija. Chat samodejno ustvari besedilo na podlagi vaših zapisanih vprašanj. Pri svojih odgovorih pa je veliko naprednejši in ustvarjalnejši od klepetalnih robotov. Z vami bo odlično klepetal tudi v slovenskem jeziku in v kolikor mu dopustite, vam lahko olajša številna opravila. Pa mu […]

Kakšno strategijo ubrati na Instagramu v letu 2023?

Kako deluje Instagram algoritem v letu 2024

Instagram algoritem je pravzaprav skupek večih algoritmov, ki imajo en cilj: da vas zadržijo na aplikaciji dlje časa tako, da vam dostavljajo vsebino, ki jo boste dojemali kot relevantno in zanimivo. Ustvarjalci pravijo, da želijo, da svoj čas za aplikaciji dobro izkoristite, zato vam želijo s pomočjo tehnologije dostaviti najboljše vsebine.