Instagram Threads – vse, kar morate vedeti

Vroča beseda zadnjega meseca je zagotovo Instagram Threads, novo družbeno omrežje, ki ga podpira Meta in bi mogoče celo lahko postalo novo “vroče” družbeno omrežje, ki ga boste morali uporabljati, da ostanete v koraku s svojimi strankami.

KAJ JE INSTAGRAM THREADS:

Instagram Threads je nova aplikacija, ki jo je ustvarila ekipa Instagrama, za katerim stoji Meta, ki ima v lasti tudi Facebook, Whatssap, … V Threads se prijavite z uporabo svojega Instagram računa.

Na Instagram Threads, ki naj bi bil podoben Twitterju, boste lahko delili predvsem besedilne zapise, ki vsebujejo do 500 znakov. Ustvarjalci pa dodajajo, da bo možno deliti tudi fotografije, povezave in videoposnetke do 5 minut dolžine. Smisel aplikacije je torej besedilno povezovanje in izražanje uporabnikov.

Na Threads boste lahko sledili uporabnikom, ki jim sledite tudi na Instagramu, ali pa poiščete osebe, ki jih zanimajo iste stvari kot vas.

INSTAGRAM THREADS ČASOVNICA

Instagram Threads je trenutno na voljo v več kot 100 državah sveta, v EU pa zaradi regulacije še ni dostopen.

👉 Na domači strani aplikacije so prikazane vse objave oseb, ki jim sledite, vmes pa je tudi nekaj objav profilov, ki jih predlaga aplikacija (enako kot na primer For You page na Twitterju).

👉 Stran “search” vam aplikacije prikaže priporočene račune in omogoča iskanje računov.

👉 Na voljo vam je gumb “compose”, kjer lahko pripravite objavo (podobno kot na Instagramu).

👉 Na ikonu srca lahko pregledujete vaša obvestila.

👉 Na strani “profile”, se lahko povežete do vašega Instagram računa ter poigravate z različnimi nastavitvami aplikacije.

V aplikaciji lahko nadzorujete, kdo vas omenja ali vam odgovarja. Podobno kot na Instagramu lahko dodate skrite besede, s katerimi filtrirate odgovore na vaše niti, ki vsebujejo določene besede. Izbrani profil lahko prenehate slediti, ga blokirate, omejite ali prijavite. Vsi profili, ki ste jih blokirali na Instagramu, bodo samodejno blokirani tudi v Threads.

KAJ PRAVI INSTAGRAM

Pogljte, kaj o novi aplikaciji pravi vodja Instagrama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Mosseri (@mosseri)

THREADS DOMA

Aplikacija v Sloveniji zaenkrat še ni na voljo. Časnik Guardin poroča, da je problematična evropska zakonodaja, in sicer akt o digitalnih trgih, ki vsebuje določbe o izmenjavi podatkov uporabnikov na različnih platformah.

Ko bo aplikacja na voljo, vas obvestimo in poučimo o njeni uporabi.😉

Instagram Reels

Instagram novosti pri kreiranju Reelov

Instagram je pred kratkim napovedal številne nove posodobitve za Reel videe, ki naj bi ustvarjalcem pomagale izkoristiti najnovejše trende in tako povečati vključenost gledalcev ter ustvariti skupnost okoli svoje vsebine. Če želiš kar najbolje izkoristiti svoje vsebine na Ig, beri naprej. 😉

Razbijamo mite: Facebook Attribution proti Google Analytics

Razbijamo mite: Facebook Attribution proti Google Analytics

Pogosto se zgodi, da se oglaševalci na Facebooku pritožujejo nad razliko med tistim kar vidijo v storitvi Google Analytics in pri upravitelju oglasov Facebook. Pripisovanje Facebooka (Facebook attribution) kaže v kampanjah veliko boljše rezultate kot GA, medtem ko Google Analytics poroča o manjšem številu transakcij in prihodkov od družabnih omrežij. Google Analytics in Facebook Pixel […]

Najboljši čas za objave na družbenih omrežjih

Najboljši čas za objave na družbenih omrežjih v letu 2023

Ali veste, kdaj in kako bi morali razporediti objave na socialnih omrežjih za najboljši doseg, povečanje angažiranosti in boljši odziv sledilcev?