Ekipa

Nekega dne so se na gozdni stezi srečali jazbec, jež, medved, sova in čmrlj. Padli so v zanimiv pogovor in hitro ugotovili, da jim znanje vsakega od njih omogoča, da postanejo kot skupina še močnejši.

Programerji - Jazbeci

Razvijalci

Jazbec živi pod koreninami velikih dreves. Veliko časa preživi v luknji, ki si jo je skopal, in tuhta, kako bi naredil stran, ki jo je naročila umetnica srna. Slednja želi na spletu prodajati svoje izdelke. Aktiven je ponoči, ker mu spanec ostalih nudi mir in tišino. Takrat mu kremplji z občudovanja vredno hitrostjo udarjajo po tipkah, in oblikujejo kakovostno kodo, ne boji pa se izvesti tudi marsikatere optimizacije, ki se drugim iz njegove branže ni zdela pomembna, obiskovalcem in iskalnikom pa v resnici je. Razvija, ustvarja, oblikuje in prilagaja kodo, ter se ne boji preizkusiti nove prijeme. Njegova ljubezen do WordPressa ne pozna meja, ne boji pa se spopasti tudi s sistemom za spletne trgovine WooCommerce ali drugimi vstavki. Čeprav je v svojem življenju napisal že mnogo kode, se še vedno najde kakšen zahteven izziv, ob katerem se mu nasršijo dlake, a mu je zavoljo poguma in iznajdljivosti vedno kos. Včasih, ko bi rad malo pozabil na številke, pleni vinograde, pa še to samo zato, ker živi na Dolenjskem.

Digitalni marketing

Oglaševalci

Čmrlj je majhen, miroljuben in podkovan. Živi z digitalom, odkar je pribrenčal na svet. Nemalokrat ga boste videli, kako multitaska od PR-ja do oglaševanja na največjem iskalniku Google. Poučuje se o analitiki, objavlja na družbenih omrežjih, aktivno spremlja najnovejše trende na družbenih omrežjih. Razume se v Facebook in Instagram pa Pinterest in TikTok. Včasih si preko Vkontakta dopisuje z bratrancem iz Rusije, drugič ga preko Baiduja poišče sestrična čebela, ki že nekaj let živi na Kitajskem. Je svetovljan, ki nabira kilometrino z dolgimi leti. Njegovo opraševanje je ključnega pomena za ohranjanje ekosistemov.

Kreativci - Ježi

Kreativci

Ježka bodička največkrat slišimo, ko stopiclja po listih. Rad ima hruške in jabolka, na hrbtu pa prenaša tudi sporočila. Ko je utrujen se zvije v klobčič in snuje vsebine za gospo lisico in starega volka, ki vedno z veseljem prebereta njegove zapise. Brhka srna rada obiskuje lepotne salone. Po vsakem lepotičenju pokliče ježa, da pofotografira in poskrbi, da njene objave na Instagramu dobijo kar največ všečkov. Pogosto ga pokliče tudi veverica, ki si želi, da prav zanjo nariše originalno ilustracijo. Ker ji je tako všeč, jo ježek še animira in že naslednji dan se uspešno predvaja na Youtubu in družbenih omrežjih.

Oblikovalci

Oblikovalci

Padel je mrak in sova se zatopi v literaturo, preučuje identitete, vizuale, znamke – majhne in velike. Ko zre v polno luno se ji utrne zamisel, kako bi oblikovala podobo novega podjetja gospoda risa. Ve, da je zahteven možak z izkušnjami, zato je še posebej previdna, ko po grafični tablici riše linije novo nastale podobe. In ko se gospa kuna odloči, da bo svojo vrhunsko inovacijo predstavila trgu, ji sova pripravi vse, kar bo potrebovala, da bo njena predstavitev izstopala.

Podpora - Medvedi

Podpora

Radovedni medved ima rad publiko, rad komunicira in pomaga. V njegovi šapi neprestano zvoni telefon, sprejema klice in bere sporočila. Vsak dan ob točno določeni uri pozove jazbeca, ježa, sovo in čmrlja ter jim razdeli naloge. Vsakemu tisto, za katero ve, da jim najbolj leži in bo odlično opravljena. Spoštuje, da vsak izmed njih prispeva svoj del, skupaj pa vztrajno gradijo živalsko-kibernetsko kraljestvo. Rad vabi in gosti živali iz sosednjega gozda kot tudi gozdov iz drugih držav. Izziv mu je pomagati in reševati ter omogočiti in uresničiti, kar se je zdi neizvedljivo.