Izboljšana izkušnja v Ads Managerju

Če dokaj redno spremljate Ads Manager, ste mogoče že opazili, da je Meta ponovno spremenila izbiro ciljev, ko želite ustvariti novo oglaševalsko kampanjo. Zaenkrat gre za testno verzijo, ki pa naj bi ugledala luč sveta med septembrom in oktobrom 2022.

Izboljšana izkušnja v Ads Managerju

Facebook nam je do zdaj nudil 11 ciljev, tistim, ki nas je doletela testna sreča, pa sedaj, da pa bi prišli do bolj optimalnih oglaševalskih nastavitev, ponudi zgolj 6 ciljev.

 • Awareness (Ozaveščanje)
 • Traffic (Promet)
 • Engagement (Vključenost)
 • Leads (Kontakt)
 • App promotion (Oglaševanje aplikacije)
 • Sales (Prodaja)

Zakaj prihaja do posodobitev?

Do posodobitev prihaja, da bi bolje uskladili cilje z rezultati trženja, ki so jih oglaševalci bolj vajeni. Obenem bodo tako zagotovljene boljše smernice za postavitev uspešnih oglaševalskih kampanj. Čeprav tekom sprememb Conversion Events in Optimization Goals ne bodo odstranjeni, pa bodo preslikani v nove cilje, ki jih Meta napoveduje za prihodnost.

KAKŠNI BODO NOVI CILJI

 1. AWARENESS:  Oglase prikazuje osebam, ki si jih bodo najverjetneje zapomnile.
  Uporabljamo za doseg, video oglede in ozaveščanje o blagovni znamki.
 2. TRAFFIC: Oglase prikazuje osebam, ki bodo najverjetneje obiskale želeno končno destinacijo kot je spletna stran, aplikacija, Facebook dogodek.
  Uporabljamo za oglede spletne strani in klike.
 3. ENGAGEMENT: Oglase prikazuje osebam, ki bodo najverjetneje všečkale objavo, odgovorile na  vprašanje ali si ogledale video vsebino.
  Uporabljamo, ko želimo večje število všečkov, komentarjev, sporočil, delitev.
 4. LEAD: Oglase prikazuje osebam, ki bodo najverjetneje povprašala po izdelku.
  Uporabljamo za klice, prijave na novice, sporočila.
 5. APP PROMOTION: Oglase prikazuje osebam, ki si bodo najverjetneje naložile določeno aplikacijo.
  Uporabljamo za prenose aplikacij in nalaganje aplikacij.
 6. SALES: Oglase prikazuje osebam, ki bodo najverjetneje kupile naš produkt.
  Uporabljamo za sporočila, konverzije in kataloško prodajo.

Sprememba bo najbolj vplivala na oglaševalce, ki so najpogosteje uporabljali oglaševalske kampanje kot so CONVERSIONS, MESSAGES IN VIDEO VIEW, saj so ti cilji sedaj usmerjeni v nove cilje.

Preberi več o tej temi: https://bit.ly/3JdX4ed

 

Izdelava ali prenova spletne strani

Prehod na GA4

Zagotovo ste že slišali, da s 1. julijem 2023 Google Analytics prehaja na novi GA4. Google bo takrat tudi uradno odklopil Universal Analytics, vseprisotno platformo za zbiranje podatkov, ki je dominirala na področju analitike spletnih strani vse od leta 2014.

Facebook: Rast ali upad oglaševalskega velikana?

Facebook: Rast ali upad oglaševalskega velikana?

Dandanes ima Facebook 2,27 milijardo mesečno aktivnih uporabnikov, zato lahko z gotovostjo trdimo, da je omenjeno družbeno omrežje ena ključnih spletnih strani za poslovanje in oglaševanje.

Facebook Ads knjižnica: Idealno orodje za spremljanje konkurence

Facebook in Instagram sta ključna oglaševalska platforma za mnoga podjetja. Čeprav morda uporabljate vse prave taktike, rezultati niso vedno zadovoljivi. Rešitev? Poglobljena analiza oglasov konkurence z uporabo brezplačne knjižnice Facebook oglasov (Facebook ads knjižnica).