Najboljši čas za objave na družbenih omrežjih v letu 2023

Ali veste, kdaj in kako bi morali razporediti objave na družbenih omrežjih za najboljši doseg, povečanje angažiranosti in boljši odziv?

Najboljši čas za objave na družbenih omrežjih

Posamezne raziskave se med seboj sicer nekoliko razlikujejo, pa vendar je najnovejša med njimi, ki temelji na oceni več kot 60.000 podjetij in blogerjev po vsem svetu, podala zanimive vpoglede in rezultate, ki vam lahko močno spodbudijo prisotnost in uspešnost za spletnih omrežjih.

Zakaj je objavljanje ob pravem času tako zelo bistvenega pomena? 

Dejstvo je, da bo predvsem v začetni fazi obstoja na družbenih omrežjih, le majhen del vaših sledilcev videl vsebino objave. Povprečna življenjska doba objave na spletnih omrežjih se sicer nekoliko razlikuje na posameznih spletnih medijih. Za lažjo predstavo: povprečen “tvit” na Twitterju bo na primer preživel le 20 minut, preden se bo izgubil v poplavi neskončnega toka Twitterjevih vsebin. 

Del največjega dosega objave je predvsem prvi in začetni odziv na objavo. Ko ljudje všečkajo, komentirajo in delijo objavo v svoji začetni fazi, algoritem pošlje signal, da je vaša vsebina sveža, pravočasna in da spodbuja pogovor, pri katerem bi morda želelo sodelovati še več ljudi. Prav ta način in algoritem bo poskrbel, da bo vaša objava posledično dosegla več ljudi. V času, ko je na spletnih družbenih omrežjih prisotno kar največ ljudi, bo torej to povečalo priložnost, da dobite več začetnih reakcij in razširite doseg objave. 

Infografike v nadaljevanju prikazujejo optimalni čas objavljanja na različnih socialnih omrežjih.

Paziti pa je potrebno tudi pri dnevih objav, saj velja, da se delavniki razlikujejo od vikendov.

Najboljši čas za Facebook objave

Prikaz najbolj optimalnih dni in ur za objavo na Facebooku

Najboljši čas za Instagram objave

Prikaz najbolj optimalnih dni in ur za objavo na Instagramu

Upravljanje družbenega omrežja Facebook

Upravljanje družbenega omrežja Facebook

Družbeno omrežje Facebook ni novo niti ni ideja, da vsako podjetje potrebuje prisotnost na tem in ostalih družbenih omrežjih.

Instagram in Instagram story napotki 2019

Instagram in Instagram story napotki 2023

Zvečer na kavču: ogled lepih fotografij, inspiracije, odklop in sprostitev – vse to zmore Instagram. V bistvu nas popelje v drugi svet. V tem prispevku si lahko preberete nekaj pomembnih napotkov s katerimi si lahko povečate število sledilcev na Instagramu.

Mini vodič po Facebook Creator Studiu

Facebook Reels, enostavno urejanje

Meta je napovedala vrsto posodobitev, s katerimi želijo pritegniti ustvarjalce vsebine in jim omogočiti čim večji doseg vsebin na Facebooku. Dodali so nove predloge Reelsov, posodoblje možnostmi urejanja, dnevnim seznamom, vpogledi v uspešnost posnetka …