Festival Pivo in cvetje Laško

Pivo in Cvetje - Desktop

Festival Pivo in cvetje, katerega organizira Pivovarna Laško, vsako leto v juliju privabi več kot 70.000 obiskovalcev.

Ključne lastnosti

Urnik nastopajočih in medfestivalski spored

Ob vnosu nastopajočih se označijo njihovi dnevi in ure nastopa, informacija pa se samodejno pretvori v urnike po dnevih, ki na vizualni način prikazujejo vrstni red nastopajočih. Za medfestivalsko dogajanje smo pripravili posebno različico urnika, ki glede na čas nalaganja pridobi trenutnega in naslednjega nastopajočega, ter izpiše predvidene ure nastopa.

Prva stran

V obdobju pred, med in po festivalu se prva stran ustrezno prilagodi, da se ustrezno informira obiskovalce. V obdobju pred festivalom se na njej nahaja seznam izpostavljenih nastopajočih, novice, video vabila in utrinki iz lanskoletnega festivala. Med festivalom se seznam izpostavljenih nastopajočih prilagaja, posodabljajo pa se tudi novice. Mobilna različica medfestivalske strani je prilagojena za hitro pridobivanje informacij o festivalu in je dovolj okleščena, da se hitro nalaga tudi v času največjih obremenitev. Poleg dinamičnega urnika s prikazom nastopajočih, so v pasovih izpostavljene povezave do ključnih informacij. Pofestivalska stran prinaša osvežene galerije in vabila na nov festival.

Integracija družbenih omrežij

Festival ima močno prisotnost na družbenih omrežjih, zato so integrirana tudi v samo stran. Na prvi strani so tako prisotni utrinki iz Instagrama, na posameznih straneh pa so vgrajene možnosti za naposredno deljenje vsebin preko Facebooka ali Twitterja.

Zemljevid

Na več delov strani je vgrajen zemljevid s prilagodljivo legendo, ki se ga na enostaven način prikroji, da prikazuje le določeno vrsto interesnih točk. Na njem so prikazana prizorišča, parkirišča, zapore in obvozi, lokacije z gostinsko ponudbo, stranišča in druge pomembne točke. Poleg prikaza zemljevida je na voljo še satelitski pogled, ohranjena pa je bila tudi možnost sprehajanja po cestah (StreetView).

Večjezičnost

Spletno mesto je v celoti prevedeno v dva jezika, vsebine pa so med sabo povezane preko izbirnika jezika. Prevajanje poenostavlja kopiranje določenih delov vnosnih polj (prikazna slika, uporabljena predloga, kategorija, itd.), in tako precej pohitri vnašanje, preostanek pa se ureja preko klasičnih urejevalnikov.

Rezultati