Spletna stran Compile Project

Naročnik: European Commission
Spletna stran Compile Project
Compile Project - Desktop

compile-project.eu

Osnovni cilj projekta je zagon lokalnih energetskih sistemov, ki bodo podpirali rast OVE v omejenih omrežjih ter pospešili prehod centralno zastavljenega energetskega omrežja s pasivnimi odjemalci v aktivno in prožno omrežje, katero vključuje energetske skupnosti.

Spletna stran Compile project zemljevid

Preobrazba:

  • Risanje žičnatega modela
  • Oblikovanje spletne strani
  • Animirani elementi: ikone, animacije
  • Poročila, dogodki, naročanje na novice
  • Programiranje spletne strani
Izziv

Kako smo očedili stran?

  • Da bi omehčali kompleksnost projekta, smo že na prvi strani želeli predstaviti lokacije, v katerih se projekt že izvaja (interaktivni zemljevid) in partnerje, ki pri njem sodelujejo. Posebno pozornost smo namenili tudi orodjem, ki se uporabljajo za lažje spremljanje oz. načrtovanje izvedenih integracij. Ker gre za hitro rastoč projekt, v katerem se neprestano odvijajo številni dogodki in predstavitve, smo integrirali tudi novice in prikaz tvitov.
  • Da bi spletno mesto naredili privlačnejše, smo se poslužili animacij, ki delujejo na vseh brskalnikih brez potrebe po dodatnih vstavkih. Deli strani se tako sproti prikazujejo, prav tako pa so animirani določeni deli ikon. Za izpostavitev globalnega pomena projekta so naši strokovnjaki za video ustvarili animacijo, ki prikazuje, kako se bo projekt razširil tudi v države zunaj Evrope.
Compile spletna stran, namizni pogled

Animirana predstavitev - LUČE

  • Pri projektu Compile skrbimo tudi za snemanje dogodkov, pilotnih lokacij in oblikovanje tiskovin (pingvini, zastave, brošure …)
  • Prav tako skrbimo za animirane predstavitve projekta. Primer animacije si lahko ogledate spodaj.

Mnenje naročnika

Stranka
izr. prof. Andrej F. Gubina
Koordinator projekta COMPILE

S Spletno agencijo Ideaz odlično sodelujemo že štiri leta. Veseli nas, da se naš poslovni odnos z vsakim novim izvedenim projektom krepi – spletna stran in celostna grafična podoba projekta COMPILE je izvrsten primer. Ideaz je partner, ki s svojo zagnanostjo, novimi idejami, odličnimi predlogi in pravočasno izvedbo zadovolji še tako zahtevnega naročnika in trdno stoji ob strani tudi v najzahtevnejših poslovnih okoljih.

Ekipa

Podpora
Medved Nika
Vodja projekta
Oblikovanje
Sova Dea
Oblikovalka
Razvoj
Jazbec Andrej
Razvoj