Domov > Oglaševanje Google Adwords

Oglaševanje Google Adwords

Google AdWords je ena najbolj učinkovitih in priljubljenih oblik spletnega oglaševanja, saj nagovarja uporabnike, ki v specifičnem trenutku aktivno iščejo določene izdelke ali storitve. Ko uporabnik v iskalnik vpiše ključno besedo, ki jo pred tem določi oglaševalec, se mu prikaže oglas.

Zakaj oglaševati na Google Adwords?

Doseg

Internet uporablja kar 71 odstotkov prebivalcev Slovenije, kar 95 odstotkov od teh pa uporablja Google iskalnik.

Relevantnost

Oglasi se prikažejo tistim uporabnikom, ki v določenem trenutku iščejo vaš proizvod ali storitev. Z oglasi se lahko osredotočite zgolj na za vas pomembne geografske lokacije.

Donos

Plačilo na klik – plačate torej samo takrat, ko potencialna stranka klikne na vaš oglas, s tem obišče vašo spletno stran ali pa vas pokliče. Velikost naložbe si izberete sami.

Rezultati

Nekatera podjetja tako z našo pomočjo prodajo povečajo celo za več kot 200 odstotkov.

Cilj: prodaja

Glavni cilj naših oglaševalskih kampanj je povečanje prodaje proizvodov naših strank, kar storimo tako, da nove obiskovalce pritegnemo k obisku vaše spletne strani.

Analitika

Dosledno in natančno spremljamo in merimo, kaj se dogaja z oglaševalskimi kampanjami.

Kako delamo?

Uspešnost kampanj je najprej odvisna od tega, kako dobro so povezani iskalni nizi, oglasi in pristajalne strani, kar vpliva na oceno kakovosti oziroma Quality score, ter od pravilno postavljene cene (maximum bid). A naj vas nikar ne skrbi – tovrstne in ostale podrobnosti vodenja Google Adwords kampanj prepustite nam.

Google Adwords kampanja pri nas

1 Analiza stanja

Preučimo panogo, trende iskanja, možne ključne besede, konkurenco in možne umestitve.

2 Priprava strategije

Izbor ciljne publike in ključnih besed, pisanje prvih oglasov ter prilagajanje pristajalnih strani.

3 Stalna optimizacija

Oglaševanje na Google Adwords zahteva nenehno spremljanje in prilagajanje razmeram.

4 Analitika

S pomočjo analitičnih orodij naša ekipa pazljivo spremlja vsako kampanjo in tako skrbi za njeno donosnost.

Zakaj oglaševati z nami?

Vodenje kampanj na omrežju Google AdWords predstavlja zanimiv paradoks, saj je po eni strani zelo enostavno postaviti kampanje, po drugi strani pa je v bolj konkurenčnih panogah (in na trgih) težko doseči dobre pozicije in sprejemljive cene.

V Spletni agenciji Ideaz smo na področju Google AdWords tekom let s številnimi kampanjami na najzahtevnejših trgih (kot so ZDA, Nemčija in Avstralija) nabrali ogromno izkušenj.

Med svoje stranke na področju Google AdWords oglaševanja štejemo največje spletne trgovine in hitro rastoče start-upe, pa tudi manjša storitvena in proizvodna podjetja.

Smo Googlov partner s certifikatom, prejeli pa smo še prestižno nagrado Google All Stars za najuspešnejšo Google AdWords agencijo v Sloveniji, ki nas je popeljala na sedež Googla v Kaliforniji.

Google AllStar tekmovanje