Domov > Oglaševanje Google Adwords > Youtube oglaševanje

Youtube oglaševanje

Youtube oglaševanje se lahko po dosegu meri z oglaševanjem na televiziji, obenem pa ima v primerjavi z njim veliko več nadzora nad porabo sredstev in zelo natančno določeno ciljno občinstvo med uporabniki.

Nekaj o Youtube-u

Youtube, lastnik katerega je od leta 2006 Google, je največja svetovna zbirka video posnetkov, tretja najbolj obiskana spletna stran z milijoni uporabnikov z vsega sveta, hkrati pa še drugi največji iskalnik na svetu.

Youtube je tudi v Sloveniji izjemno priljubljen, saj ga uporablja kar 73 odstotkov uporabnikov spleta.

Do kanala uporabniki dostopajo prek namiznih in tabličnih računalnikov, pametnih televizijskih sprejemnikov, v več kot polovici primerov pa prek pametnih telefonov.

Med najbolj priljubljenimi vsebinami so posnetki, povezani s tehnologijo, zabavo, glasbo, pa tudi »how to« in »DIY« (naredi si sam) posnetki, s pomočjo katerih se uporabniki naučijo kakšne nove veščine.

youtube oglasevanje

Zakaj Youtube oglaševanje?

Možnosti ciljanja

Oglaševalska platforma na omrežju Youtube omogoča številne možnosti ciljanja občinstva oziroma osredotočanja na tiste uporabnike, ki so jim oglasi namenjeni. Omogoča namreč ciljanje uporabnikov glede na njihovo starost, spol, lokacijo, interese ter druge lastnosti. Omogoča tudi »remarketing« oziroma ponovno trženje – torej prikazovanje oglasov tistim, ki so že obiskali vašo stran ali pa si že ogledali določen video posnetek.

Oglaševanje na Youtubu je lahko zelo dobra dopolnitev oglaševanja na Google AdWords, zlasti v primerih, ko bi radi povedali kakšno zanimivo zgodbo ali pa predstavili privlačno ponudbo.

targetiranje na youtube

Koliko stane?

Kot pri Google AdWords imamo tudi pri oglaševanju na Youtubu popoln nadzor nad porabo sredstev. Te vrste oglaševanja še ne uporablja zelo veliko oglaševalcev, zato so tudi cene še dokaj ugodne.

Velika prednost oglaševanja na Youtubu je, da za oglaševanje plačamo samo takrat, ko nekdo izkaže zanimanje za določen oglas. To pomeni, da ne plačamo nič, če uporabnik oglas preskoči, preden ta doseže točko trajanja 30 sekund (ali pa preskoči konec, če je posnetek krajši).

youtube ogledi

Spremljanje rezultatov

Youtube ima vgrajeno tudi analitično orodje za spremljanje rezultatov oglaševanja, ki omogoča številne vpoglede v podatke in s tem lajša odločitve o optimizaciji kampanj.

youtube analitika

Vrste oglasov

Na kanalu Youtube lahko oglašujemo na več načinov – z besedilnimi, grafičnimi in video oglasi. Poglejmo si:

https://www.ideaz.si/wp-content/uploads/youtube-ads.jpg

 

Vrste oglasov

Mesta prikazov

Display oglasi

na vseh podstraneh kanala Youtube

Prekrivni, Overlay in-video oglasi

na spodnjem delu videoposnetka (prikaže se po 15 sekundah)

TrueView oglasi

v posnetkih (TrueView in-stream), v zadetkih na iskalnem nizu in desno nad predlogi posnetkov (TrueView in-display)

Zakaj z nami in kako delamo?

Vam nikakor ni treba skrbeti za to, ali morate v določenem trenutku uporabiti TrueView Instream ali TrueView Display oglase. Za to bomo poskrbeli mi.

Večletne izkušnje z oglaševalskimi kampanjami na Youtubeu in ostalih omrežjih nam omogočajo postavitev in optimizacijo kampanj po najboljših praksah.

Aktivno spremljanje analitike je temelj za vse odločitve pri vodenju oglaševalski kampanj, njihova dobičkonosnost pa naše glavno vodilo.

Zelo pomemben predpogoj uspešnih kampanj na Youtubu so zanimivi videoposnetki, zato smo leta 2015 vzpostavili lastno ekipo za produkcijo video posnetkov -- montiramo video posnetke, snemamo na terenu in ustvarjamo animacije.

Siddharta @ Laško Pivo in cvetje 2016