Domov > Reference > Spletna trgovina opremisidom.com

Spletna trgovina opremisidom.com

Z naročnikom smo po nekaj letnem sodelovanju na področju spletnega oglaševanja prišli do zaključka, da je čas za popolno posodobitev spletne trgovine.

Osnovne smernice, ki smo jih sprejeli na sestanku pred začetkom projekta, so:

  • velik odstotek obiskovalcev na stran prihaja prek mobilnih naprav,
  • ciljno občinstvo so ženske, stare med 30 in 50 let,
  • naročnik želi doseči več organskega obiska s spletnih iskalnikov.

Dodaten izziv je predstavljalo dejstvo, da je bila prejšnja spletna trgovina narejena v sistemu za upravljanje vsebin ruske izdelave, ki ni imel več aktivne podpore, poleg tega pa podatkovne zbirke niso bile najlepše urejene, kar je zelo otežilo prenos podatkov iz stare v novo spletno trgovino.

Prej …

opremisidom-com-prej

…potem

opremisidom-com-potem

Kaj smo naredili?

Nova spletna trgovina ponuja več kot 8000 izdelkov, omogoča pa enostavno naročanje vseh vrst pohištva – od svetilk in preprog, kopalniškega materiala, stolov in miz, pa do celotnih spalnic in kuhinj. Stran je pregledna in prijazna za uporabnika, s pomočjo podkategorij pa uporabnik hitro in enostavno najde točno tisto, kar išče za svoj dom. Obiskovalci strani si lahko preberejo tudi številna besedila s področja urejanja doma, opremljena z videi in fotografijami, ob katerih se jim zagotovo utrne kakšna ideja za ureditev domačega kotička.

Glavne lastnosti

  • hitro nalaganje – kljub obsežnosti ponudbe se stran naloži prej kot v treh sekundah,
  • stran je prilagojena dostopu prek mobilnih naprav,
  • moderen, a ne ekstravaganten dizajn (nočemo razburjati),
  • možnost plačevanja prek Paypala, kreditnih kartic (sistem Nestpay), po predračunu ali po povzetju,
  • obsežen meni, ki omogoča dostop do glavnih podkategorij pohištva.

Stran je narejena po najboljših praksah onsite SEO optimizacije, da bo lahko privabila več organskega obiska s spletnih iskalnikov.

Povzetek

Šlo je za tehnično zahteven projekt zaradi težavnega prenosa podatkov s stare na novo spletno stran, kakor tudi zaradi velike količine izdelkov. Vendarle pa nam je projekt uspelo uspešno zaključiti.

Spletna trgovina vsak mesec beleži rast prodaje, mi pa naročniku še naprej pomagamo pri odkrivanju in izvedbi izboljšav za višanje obiska spletne trgovine, stopnje konverzije in posledično višanje prodaje.

opremisidom-1920
opremisidom-1024
opremisidom-768

Mnenje naročnika

Tilen Ledić
Opremisidom.com

S Spletno agencijo Ideaz sodelujem že nekaj let. Navdušuje me njihov neizmeren vir idej ter dejstvo, da se nikoli ne ustrašijo izzivov.

Naj gre za programiranje, design, optimizacijo za iskalnike ali družbena omrežja, zmeraj se izkažejo kot kompetenten sogovornik in predvsem dober izvajalec.

Z njihovo pomoč moja spletna trgovina raste in postaja ena izmed najbolj prepoznavnih trgovin s pohištvom v Sloveniji.