Domov > SEO optimizacija

SEO optimizacija

Postopek za doseganje čim boljših pozicij na iskalnikih se imenuje optimizacija za spletne iskalnike ali s tujko SEO (Search engine optimization). Pri spletni optimizaciji gre v grobem za izboljševanje dveh stvari – relevantnosti prikazanih vsebin in avtoritete spletnega mesta. On-site in tehnična optimizacija skrbita za relevantnost, off-site optimizacija pa za avtoriteto.

Off-site optimizacija

Izraz optimizacija izven spletne strani ali off-site optimizacija preprosto pomeni organsko pridobivanje kvalitetnih povratnih povezav iz drugih spletnih strani. Ključnega pomena sta kvaliteta povezav in časovni razmik pridobivanja povezav. Zakaj?

Temelj Googlovega bliskovitega uspeha je bil njegov iskalni algoritem, ki je v prvi vrsti upošteval kriterij števila kvalitetnih povezav na spletno mesto, saj je vsako tako povezavo razumel kot glas za spletno mesto. Originalni znanstveni članek z naslovom Anatomija spletnega iskalnika iz leta 1998 si lahko preberete na spletni strani Univerze Stanford. Priporočamo, gre za zanimivo branje za prave internetne geeke.

Povratne povezave so v tem času izgubile del moči, a še zdaj predstavljajo zelo pomemben element dobrih pozicij na iskalnikih. V Spletni agenciji Ideaz smo zagovorniki t.i. white hat metod, torej poštenega nabiranja povezav in smo strogo proti kupovanju povezav. Kupovanje povezav s sumljivih portalov lahko kratkoročno prinese dvig pozicij, a je na dolgi rok zgodba verjetno povsem drugačna.

Našim strankam pomagamo pripravljati kvalitetne vsebine, katere ugledni portali in mediji radi objavijo, s čimer skrbimo za organsko gradnjo pozicij in nenazadnje tudi gradnjo blagovnih znamk.

Naše storitve:

  • pomoč pri vsebinah – članki, video posnetki, grafike
  • digitalni PR – iskanje in navezovanje z mnenjskimi voditelji
  • klasični PR – stiki z novinarji in medijskimi hišami ter pošiljanje na adreme
  • upravljanje prisotnosti na družbenih omrežjih

Kako začeti?

Oglasite se, če potrebujete pomoč pri višjemu rangiranju na spletnih iskalnikih.

Okvirni proces dela:

  • pripravili bomo seznam ključnih besed
  • naredili bomo temeljit pregled vašega spletnega mesta – on-site elementi in tehnična analiza
  • analizirali obstoječe povratne povezave
  • pripravili načrt prioritetnih del
  • nadaljevali s pisanjem člankov in kreiranjem vsebin
  • pomagali pri nabiranju objav in povezav s kredibilnih spletnih mest

V Spletni agenciji imamo več let izkušenj in dobrih rezultatov s področja spletne optimizacije. Naše stranke zasdajo prve pozicije tudi v najbolj zahtevnih panogah, kot je turizem.

Uporabljamo izključno white hat metode, torej legalne metode, ki edine na dolgi rok prinašajo rezultat brez tveganje velikih padcev. Zakupljena imamo najboljša orodja, kot so Semrush, ahrefs, Majestic in MOZ, ki nam dajejo informacije in usmeritve pri popravkih spletnih mest.

Naša interna razvojna ekipa do obisti pozna delovanje WordPressa in Woocommercea, s čimer zagotavljamo tehnično brezhibno izvedbo.

Kot pri izdelavi spletnih strani se tudi pri optimizaciji držimo preizkušenega metodičnega procesa dela, s čimer skrbimo za visoko raven opravljenih storitev brez nihanj v rezultatih.

SEO optimizacija se včasih zdi kot črna magija, zavita v tančico skrivnosti. Da ne bi bilo tako, skrbimo z rednim poročanjem o pozicijah ter z v naprej načrtovanim in skomunicarnim potekom del.