Gostovanje/vzdrževanje spletnih strani

Če želite, da bo vaša novo izdelana spletna stran ali trgovina dostopna širokim množicam, potem morate zakupiti domeno in stran namestiti na strežnik. Odločite se lahko, da si boste sami uredili vse potrebno za nemoten zagon strani, mi vam stran le prenesemo z razvojnega strežnika ali pa lahko seveda gostovanje zaupate nam.

Po objavi strani ali trgovine je potrebno izvajati tudi redno vzdrževanje, ki poleg posodabljanja WordPressa in vtičnikov, zajema še združljivostne popravke. Tako gostovanje kot vzdrževanje sta pri nas združena v enoten paket, saj menimo, da lahko le na ta način zagotovimo optimalno delovanje.

Gostovanje in vzdrževanje spletnih strani

Gostovanje spletnih strani

Za namene gostovanja imamo zakupljene strežnike, ki so priključeni neposredno na hrbtenično omrežje, kar omogoča dobre odzivne čase in visoke hitrosti prenosov. Na strežnikih je nameščena optimizirana programska oprema, ki jo redno posodabljamo, za dodatno varnost pa poskrbijo striktna dostopna dovoljenja in požarni zidovi. Strežnike po potrebi nadgrajujemo z novo strojno in programsko opremo, prehod pa izvedemo na takšen način, da je za obiskovalce neopazen.

Vsaki strani omogočamo dostop do toliko virov kot jih potrebuje, pri tem pa na strežnikih gostujemo dovolj majhno število strani, da ne prihaja do preobremenitev. Za razliko od deljenih gostovanj, kjer na enem strežniku gostuje na stotine strani, je tako odzivnost našega gostovanja boljša, kar se lahko odraža tako na uvrstitvah v iskalnih rezultatih kot tudi konverzijah.

Vsak račun ima vklopljeno redno dnevno varnostno kopiranje podatkov in podatkovne zbirke. Tako lahko ob morebitnih težavah takoj vzpostavimo prvotno stanje strani. Poleg kopij na samem strežniku, hranimo tudi krajevne (offline) kopije vseh strani. Za obnovitev lahko tako stranke izberejo vsakodnevne varnostne kopije starosti do treh mesecev, medtem ko hranimo mesečne varnostne kopije podatkov več kot pol leta.

Vzdrževanje spletnih strani

Za najboljše delovanje spletne strani ali trgovine je le to potrebno redno vzdrževati. Nadgradnje ne prinašajo le varnostnih posodobitev, ki preprečujejo vdore, temveč odpravljajo tudi hrošče ter vsebujejo hitrostne izboljšave, ki se poznajo na odzivnosti. Posodobitve izvajamo večkrat letno, pri tem pa tudi preko popravkov predlog poskrbimo, da stran po posegu izgleda identično kot pred njim. Poleg posodobitev redno izvajamo tudi pregledovanje dnevnikov napak in odpravljamo morebitne notranje nezdružljivosti.

Cena gostovanja spletnih strani

Ceno gostovanja spletne strani določimo s pomočjo kompleksne formule. Ta upošteva stroške za gostovanje, redno vzdrževanje in podporo. Odvisna je od količine in vrste nameščenih vstavkov, velikosti podatkov na strežniku in števila strani. S pomočjo tako natančnega izračuna so cene naših gostovanj pravičnejše, zato nikoli ne plačate več kot  porabite.