Bo ChatGPT spremenil vaš način dela?

Konec novembra 2022 je luč sveta ugledal ChatGPT in hitro postal spletna senzacija. Chat samodejno ustvari besedilo na podlagi vaših zapisanih vprašanj. Pri svojih odgovorih pa je veliko naprednejši in ustvarjalnejši od klepetalnih robotov. Z vami bo odlično klepetal tudi v slovenskem jeziku in v kolikor mu dopustite, vam lahko olajša številna opravila.

Pa mu prepustimo besedilo.

Katere marketinške procese lahko avtomatizira ?

“Obstaja veliko marketinških procesov, ki jih lahko avtomatizirate z uporabo chatGPT ali drugih podobnih orodij.

 1. Pisanje oglasov: chatGPT lahko pomaga pri ustvarjanju oglasov za različne ciljne skupine.
 2. E-poštno trženje: chatGPT lahko pomaga pri ustvarjanju sporočil za e-poštno trženje, ki so prilagojena posameznim ciljnim skupinam.
 3. Trženje na družbenih omrežjih: chatGPT lahko pomaga pri ustvarjanju vsebin za objave na družbenih omrežjih, ki so prilagojene posameznim ciljnim skupinam in kanalom.
 4. Generiranje odgovorov na pogosto zastavljena vprašanja: chatGPT lahko pomaga pri ustvarjanju odgovorov na pogosto zastavljena vprašanja, ki so prilagojeni vašemu podjetju in izdelkom.
 5. Avtomatizirano trženje: chatGPT lahko pomaga pri ustvarjanju avtomatiziranih trženjskih kampanj, ki so prilagojene posameznim ciljnim skupinam in ciljem vašega podjetja.

Vendar pa je treba upoštevati, da chatGPT ne more nadomestiti človeškega znanja in izkušenj, zato je pomembno, da mareting ekipe nadaljujejo delo z nadzorom nad vsemi sporočili, ki jih pošiljajo.”

Kaj zmore ChatGPT?

“Chatbot je programska oprema, ki omogoča pogovor z uporabniki prek spletnega mesta ali spletne aplikacije, pri tem pa uporablja jezik, ki ga izberemo. Chatbot lahko opravlja številne naloge, odgovarja na vprašanja in ponuja informacije o različnih temah.

 • Chatbot lahko ponudi odgovore na vprašanja o izdelkih, storitvah, delovanju spletnega mesta itd.
 • Poišče lahko informacije o določeni temi in jih ponudi uporabniku.
 • Prevaja besedilo iz enega jezika v drugega.
 • Chatbot lahko izvede preproste računske operacije, kot je na primer seštevanje ali množenje.
 • Chatbot lahko ponudi splošne informacije o različnih temah – zgodovina, geografija, biologija itd.
 • Chatbot lahko spremlja uporabnikove navade in pridobi pomembne podatke o njegovih potrebah in interesih, kar lahko pomaga podjetjem pri prilagajanju trženjskih strategij.Česa ChatGPT ne zmore?

“Čeprav ima ChatGPT visoko stopnjo zmogljivosti in sposobnostjo razumevanja izbranega jezika, pa je treba upoštevati, da chatbotom ni mogoče zaupati vseh nalog in odgovorov. Chatboti so običajno programirani za opravljanje specifičnih nalog in odgovarjanje na specifična vprašanja, zato lahko pri nekaterih vprašanjih ali nalogah začnejo delovati neustrezno ali nezadostno.

Chatboti niso sposobni razmišljati in se odločati na enak način kot ljudje, zato lahko pri odgovarjanju na abstraktna vprašanja ali pri reševanju problemov, ki zahtevajo kreativnost in logično razmišljanje, delujejo neustrezno. 

Poleg tega je treba upoštevati, da chatboti ne morejo zagotoviti popolnoma natančnih odgovorov, saj na njihove odgovore vplivajo različni dejavniki, kot so na primer spremembe v podatkih ali napake v programiranju. Zato se morajo uporabniki chatbotov zavedati njihovih omejitev in jih uporabljati le kot pomoč pri iskanju informacij in reševanju problemov, ne pa kot edino vir resničnih in natančnih odgovorov.”

 

Kaj je Tik Tok?

Vse do avgusta 2018 je bila aplikacija Musical.ly izjemno popularna forma za deljenje kratkih videoposnetkov (do 15 sekund) z več kot 100 milijoni uporabnikov. Aplikacija je uporabnikom omogočala številne možnosti glasbenih ali govornih podlag, s katerimi so lahko snemali smešne in zabavne posnetke ali tudi vsem zelo priljubljene “lip sync” posnetke. Avgusta 2018 je aplikacijo […]

Kako ustvariti uspešno marketinško kampanjo na TikToku?

TikToka se dandanes ne da več podcenjevati. Povrhu vsega je aplikacija s svojo močjo močno vplivala na zvok in kulturo v sodobnem svetu, zato so številna velika podjetja že prepoznala potencial za povečan dobiček tudi preko marketinga na TikToku. Kljub temu, da se na prvo žogo omenjena aplikacija morda ne zdi primerna čisto za vsako […]

Velikosti Instagram objav

Velikosti Instagram objav 2023

Preverite, v katerih dimenzijah je priporočeno nalaganje fotografij in videoposnetkov na Instagram platformo v letu 2023. Izkoristite najnovejše trende ter napotke za kar se da učinkovito uporabo tega popularnega družbenega omrežja.