Odčivkal je Twitter

Lastnik Twitterja, Elon Musk, je že pred časom predstavil svojo idejo o vsestranski aplikaciji X, ki zdaj očitno počasi plava proti površju.



PREVRTIMO

X je del Muskovih načrtov že od 90. let prejšnjega stoletja. Takrat je Musk ustanovil podjetje za plačila, ki bi ga ščasoma poimenoval X.com. Nova platforma naj bi omogočala takojšnja brezplačna plačila, posojila, nakupe … Podjetje se je združilo s Paypalom, a njegovi partnerji niso soglašali s konceptom X, zato je moral Musk svoje načrte opustiti.

Njegova vizija je, da bi aplikacija X omogočala vse vrste transakcij kot si jih lahko predstavljate. Pravzaprav si Musk želi ustvariti zahodno različico kitajskega WeChata. Gre za velikana na področju sporočil, ki ga uporablja na milijarde kitajskih uporabnikov. WeChat je oblika digitalne identitete, kjer lahko uporabniki s pomočjo aplikacije plačujejo račune, kupujejo živila, vozovnice … gre torej za osebno digitalno črtno kodo, ki ljudi povezuje z gospodarstvom. Musk torej prihodnost Twitterja vidi kot uresničitev svojih sanj o X.com

Nekaj podobnega je leta 2016 poskusila že Meta, a neuspešno, saj uporabniki s sporočili niso želeli izvajati plačil. 

Musk je večkrat trdil, da je nakup Twitterja ‘pospeševalec za X’, toda kljub Muskovim dolgoletnim upanjem, dejanska realizacija X ne bo lahka.



Kako lahko v WordPress vstavite interaktivno vsebino?

Kako lahko v WordPress vstavite interaktivno vsebino?

Napisali ste obširen prispevek, dodali nekaj slik, sedaj pa bi mu radi dodali še nekaj interaktivnosti. Med vsebino bi radi postavili še Youtube video, ali pa nekaj, kaj je nekdo čivknil na Twitterju. Morda želite promovirati Kickstarterjev projekt ali pa vašo objavo na Facebooku. Dodate lahko glasbo iz Spotify-a, slike iz Instagrama in še kaj […]

Googlova marketinška platforma Google AdWords oz. Google Ads

Googlova marketinška platforma Google AdWords oz. Google Ads

Ali ste vedeli, da se je oglaševalska platforma Google Adwords preimenovala v Google Ads? O tem si lahko preberete v tem članku, izvedeli pa boste tudi kaj sploh to je Google Ads in na kakšen način ga lahko tudi vi efektivno uporabljate za povečanje obiska na vašo spletno stran.

Prihajajo fotke na Instagramu zopet v ospredje?

Prihajajo fotke na Instagramu zopet v ospredje?

Če ste v zadnjem času na svojem Instagram profilu opazili vse večji vzpon in porast fotografij, niste edini. 🙂 Čeprav uradne izjave iz njihove strani na to temo še ni bilo, smo poizvedeli, ali so se fotografije res vrnile in zopet predstavljajo najpomembnejšo vsebino na Instagramu. Preberite, kaj smo odkrili.