Preveri trende na družbenih omrežjih za leto 2023

Z novim letom pred vrati, je Instagram opravil anketo med mladimi uporabniki družbenih omrežij, da bi povzeli trende, ki nas čakajo v letu 2023. Po pogovoru z generacijo Z (rojeni med leti 1997 in 2012) napovedujejo sledeče:

 

Preveri trende na družbenih omrežjih za leto 2023

MODA - recikliraj, ponovno uporabi, rekonstruiraj

Glavni trend na področju mode v prihajajočem letu naj bi bilo RECIKLIRAJ, PONOVNO UPORABI, REKONSTRUIRAJ.

Trajnostna naravnanost je ena izmed ključnih smernic mlade generacije, ki jo skrbijo podnebne spremembe, zaradi česar vse bolj posegajo po trajnostni alternativi hitri modi. Generacija Z želi zmanjšati stroške in postati ustvarjalna, vodita jo varčnost in skrb za okolje.

NAKUPOVANJE

Večina GEN Z kupuje z namenom in tudi v letu 2023 napovedujejo, da bodo večinoma kupovali od podjetij, ki stojijo za svojimi vrednotami in skupnostmi.

Trije od štirih uporabnikov družbenih omrežij GEN Z je odgovorilo, da želijo slediti vplivnežu, ki se spopada z motnjami v duševnem ali telesnem razvoju, zato se pričakuje večje sodelovanje podjetij z vplivneži, ki ne kažejo  samo popolnega življenja na družbenih omrežjih.

KOZMETIKA

Ličila in kozmetika generaciji Z predstavljajo obliko samoizražanja. Pričakuje se, da bo generacija uporabljala bolj ekspresivna ličila za izražanje svoje osebnosti in ne toliko za povečanja občutka lepote. Zaradi podnebnih sprememb generacija vse bolj posega po zaščitnih izdelkih.  2 od 3 kupcev generacije Z nameravata kupiti izdelke za nego kože ali lepotne izdelke, ki ščitijo pred ekstremnim vremenom in soncem.

FINANČNA RENESANSA

Skoraj dve tretjini GEN Z nameravata leta 2023 uporabljati družbene medije za služenje denarja. Finančna pismenost je prednostna veščina za GEN Z, ki je znana po prevzemanju pobude, finančne spretnosti pa so zanesljiv način za hitrejši uspeh. Več kot 85% GEN Z se namerava leta 2023 naučiti nove veščine, eden od štirih najstniških uporabnikov družbenih medijev pa želi izboljšati svoje veščine na področju financ.

Medtem ko velik del GEN Z upa na monetizacijo na Instagramu, skoraj polovica ustvarjalcev pravi, da ustvarjajo vsebino za izražanje sebe in za zabavo.

KULINARIKA

68% uporabnikov družbenih medijev GEN Z bo bodisi želelo ali pa že okuša prehrano druge kulture, ki so jo odkrili na spletu. Mladi preko spleta najdejo kulinarične vsebine, ki jih pritegnejo k raziskovanju kulinarične kulture.

USTVARJALCI, skupnost in sodelovanje

Uporabniki družbenih omrežij GEN Z si želijo vezi, ki so jih stkali preko družbenih omrežij, prenesti tudi v realni svet. Skoraj tretjina uporabnikov GEN Z se veseli osebnih izkušenj – kot so konvencije ter srečanja s svojimi najljubšimi vplivneži.

VSEBINA OSTAJA KRALJ

Mladi pričakujejo, da se bodo njihovi najljubši vplivneži posluževali tudi novih oblik družbenih omrežij. Več kot 40% sledilcev GEN Z želi leta 2023 slišati podcaste svojih najljubših ustvarjalcev.

ZMENKARIJE

Vse je v DM-jih. Gen Z prebija led na spletu. Več kot polovica uporabnikov družbenih omrežij GEN Z raje naredi prvi korak na spletu in prek sporočil kot osebno. Na Instagramu sporočila še naprej ohranjajo vezi med prijatelji in tkejo nova ljubezni.

IG je nova aplikacija za zmenke. Minili so dnevi neskončnega brskanja po aplikacijah za zmenke. Leta 2023 namerava GEN Z uporabljati platforme kot je IG  za zmenke. Mladi preferirajo sporočila kot pa “swipe”.

Prebijanje ledu z MEMISkoraj polovica uporabnikov družbenih omrežij GEN Z je odgovorila z “da”, ko so jih vprašali, ali bi kdaj poslali meme kot prvo sporočilo partnerju v aplikaciji za zmenke. 

AstrologijaGEN Z se zelo rada ukvarja z astrologijo in horoskopi. Skoraj polovica uporabnikov družbenih medijev GEN Z je na vprašanje, ali bi hodili z nekom z nezdružljivo astrološko karto, odgovorila z “ne”.

Instagram zahteva veliko dela, truda in potrpežljivosti, zato ne pričakujte strme rasti čez noč! Pomembno je, da ustvarjate skupnost in ne le strmite k velikemu številu sledilcev.

Kako uspeti na Instagramu v letu 2023?

Kako uspeti na Instagramu v letu 2023?

Instagram se nenehno razvija, kar pomeni, da se mora razvijati tudi vaša strategija. Vam Reelsi predstavljajo stres? Si želite preizkusiti Instagram Collabs? Niste prepričani, kaj storiti s pripenjanjem fotografij na vrh časovnice? Niste edini. Namesto, da poskušate preizkusiti vse naenkrat, vam priporočamo bolj postopni pristop k vaši Instagram strategiji – spodaj razčlenjujemo našo formulo. 3 […]

Kakšno strategijo ubrati na Instagramu v letu 2023?

Kako deluje Instagram algoritem v letu 2024

Instagram algoritem je pravzaprav skupek večih algoritmov, ki imajo en cilj: da vas zadržijo na aplikaciji dlje časa tako, da vam dostavljajo vsebino, ki jo boste dojemali kot relevantno in zanimivo. Ustvarjalci pravijo, da želijo, da svoj čas za aplikaciji dobro izkoristite, zato vam želijo s pomočjo tehnologije dostaviti najboljše vsebine.

Kakšno strategijo ubrati na Instagramu v letu 2023?

Kakšno strategijo ubrati na Instagramu v letu 2023?

Potrebujete več navdiha, kaj in kako objavljati na družbenih omrežjih, zlasti z zagonom Chat GPT-ja in kako njegovo pomoč uspešno vpeljati v vašo strategijo? Spodaj predstavljamo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali povečati in izboljšati vašo prisotnost na Instagramu. Že dlje časa skuša Instagram slediti trenutnim trendom in ostaja ključna aplikacija za mlajše občinstvo. To v […]