Izkoristite prednosti zemljevida spletnega mesta

Objavili ste obsežen članek na aktualno dogajanje po svetu, a obiskovalcev (in komentarjev) kar ni od nikoder. V iskanju vzroka čez nekaj dni odkrijete, da vaše novoobjavljene mojstrovine sploh še ni v indeksu iskalnika, zato hitite z ročnim dodajanjem naslova URL. Ko se algoritem končno odloči, da bo v iskanju upošteval tudi vaš prispevek, ugotovite, da je zanimanje strmo padlo in vaš trud je bil zaman. Predstavljamo vam enostaven način, kako iskalnikom samodejno sporočite, da je bila na vašem spletišču WordPress objavljena nova vsebina.

Izkoristite prednosti zemljevida spletnega mesta

<?xml version=”1.0″ encoding=”utf-8″?>
<urlset xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″ xsi:schemaLocation=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9 http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9/sitemap.xsd”>
<url>
<loc>https://www.ideaz.si/</loc>
<lastmod>2017-01-01</lastmod>
<changefreq>daily</changefreq>
<priority>0.8</priority>
</url>
</urlset>

Datoteko zemljevida lahko ustvarite ročno, a je lahko njeno vzdrževanje precej duhamorno. V primeru, da spremenite vsebino, je namreč priporočljivo posodobiti tudi datume v zemljevidu. Ob dodajanju novih vsebin morate biti zaradi striktne strukture XML pozorni na kodno pravilnost vstavljene kode. Če uporabljate WordPress lahko uporabite SEO vstavke (All in one Seo Pack, Yoast), ki omogočajo samodejno ustvarjanje zemljevidov XML, ali pa uporabite vstavke specializirane za ustvarjanje zemljevidov spletnih mest. Predstavljamo vam dva izmed najbolj priljubljenih.

Google XML Sitemaps

Google XML Sitemaps je eden izmed najbolj priljubljenih in ocenjenih vstavkov v skladišču WordPress. Na enostaven način omogoča vklop zemljevida spletišča, brez da bi se morali poglabljati v nastavitve. Ob objavi novih prispevkov samodejno doda vsebino v zemljevid ter obvesti iskalnike o spremembah. Vstavek samodejno izračuna prednost vsebin glede na število komentarjev. Poleg privzetih vrst prispevkov in taksonomij v WordPressu ima podporo tudi za prilagojeno vsebino. Po želji lahko v nastavitvah tudi izločite posamezni prispevek, tako da vnesete njegov ID na črni seznam.

Nastavitve Google XML Sitemaps

Nastavitve Google XML Sitemaps

XML Sitemap & Google News feeds

XML Sitemap & Google News feeds je naprednejši vstavek za zemljevide XML. V kazalo lahko vključite poljubne vrste prispevkov, kategorij in oznak, po želji pa lahko dodate tudi naslove URL po meri. Izberete lahko tudi, če želite v zemljevid vključiti pripete oz. izpostavljene slike (vsi iskalniki ne podpirajo te zmožnosti). Vsak nov prispevek se samodejno doda v zemljevid, s spremembo pa so seznanjeni tudi iskalniki. Prednost za vnos se samodejno izračuna glede na starost in število komentarjev, lahko pa jo določite tudi ročno. Vgrajeno je tudi izločanje prispevkov ali strani.

Kako lahko v WordPress vstavite interaktivno vsebino?

Kako lahko v WordPress vstavite interaktivno vsebino?

Napisali ste obširen prispevek, dodali nekaj slik, sedaj pa bi mu radi dodali še nekaj interaktivnosti. Med vsebino bi radi postavili še Youtube video, ali pa nekaj, kaj je nekdo čivknil na Twitterju. Morda želite promovirati Kickstarterjev projekt ali pa vašo objavo na Facebooku. Dodate lahko glasbo iz Spotify-a, slike iz Instagrama in še kaj […]

Povečanje spletne prodaje in lojalnosti kupcev

Wireframe spletne strani

Wireframe je eno najmočnejših orodij, ki jih uporabljajo oblikovalci in razvijalci spletnih strani. S pomočjo wiferama strukturiramo in organiziramo postavitev spletne strani, kar nam pomaga priustvarjanju bolj privlačne in uporabniku prijazne spletne strani.

Kako prilagoditi WordPress temo?

Kako prilagoditi WordPress temo?

Uspešno ste namestili brezplačno ali plačljivo temo za WordPress, ki vas je navdušila, in začeli z vnosom vsebin, kar naenkrat pa opazite, da vas nekaj moti. Nekateri prispevki bi potrebovali dodatno sliko v glavi, ne bi želeli, da se povezave podčrtajo, ampak spremenijo barvo, v nogi je predvideno mesto za logotip, ampak vi bi pod […]