Kaj potrebujete za udarni “about you” podzavihek?

Imate podjetje, ste posameznik podjetnik? Imate svojo spletno stran? V kolikor ste dvakrat prikimali, potem vaša spletna stran potrebuje tudi ločen zavihek v katerem se predstavite – “about you page”.

Le z dobro zgodbo boste bralcem pomagali razumeti, kaj počnete, kako jim lahko pomagate in kako se lahko bolje povežejo z vašo blagovno znamko. Z vami delimo nekaj praks pisanja besedila, da vaš opis podjetja ne bo tako suhoparen.

Kaj potrebujete za udarni "about you" podzavihek?

BODITE DRUGAČNI OD KONKURENCE

Podzavihek “O VAS” je priložnost, da se bralcu predstavite v svoji najboljši luči. Ne osredotočajte se toliko na zgodovino podjetja, ampak na vrednote svojega podjetja. Zapišite, kaj vas dela drugačne od konkurence. Ne pravimo, da povsem pozabite na zgodovino, vendar jo vklopite na kreativen način.

Na naši strani lahko tako opazite, da se večina besedil prepleta z zgodbami gozdnih živali, saj smo se odločili, da zgodbo podjetja predstavimo skozi dogodivščine sove, čmrlja, jazbeca, medveda in ježa. Ti poosebljajo različna področja digitalnega marketinga.

BODITE OSEBNI

Podzavihek “O VAS” je vaša priložnost, da bralcu pokažete vašo osebnost, kajti tudi, če govorimo o velikem podjetju, navsezadnje ljudje delamo z ljudmi. Poskrbite, da podstran odraža vaš značaj.

Na primer, če ste zabavno in prijazno podjetje, poskrbite, da bodo te lastnosti vidne na vaši strani. Če je vaše podjetje bolj resno, naj bo ton vaše strani profesionalen. Nekatera podjetja rada uporabljajo humor na svojih straneh, vendar bodite previdni, saj lahko hitro izpadete neprofesionalno. Humor uporabljajte le, če se dobro ujema z glasom vaše blagovne znamke in če ste prepričani, da ga lahko izpeljete.

DODAJTE “CALL TO ACTION"

Podzavihek “O VAS” si stranke ogledajo, da bi izvedele več o vašem podjetju in ponudbi. Zakaj ne bi izkoristili priložnosti in dodali nekaj pozivov k naslednjemu koraku (CTA)?

Dodajanje CTA-jev lahko pomaga povečati konverzije, saj strankam ponudijo jasen korak, kaj morajo narediti.

Primer CTA na strani “O nas” je lahko na primer poziv, da stopijo v stik z vami preko kontaktnega obrazca ali pa da se prijavijo na e-novičke.

Primer: Razvijanje pismenosti

ZAPIŠITE SVOJE VREDNOTE

Jasno izrazite vrednote, ki vaše podjetje vodijo pri delu. To vam lahko pomaga zgraditi zaupanje potencialnih strank, da bodo razumele, za kaj se zavzemate, kaj cenite, spoštujete in kam vas vodi pot. Vključite lahko podate o tem, kako dolgo že poslujete ter zapišete nekaj vaših pomembnejših prelomnic in dosežkov.

 

DODAJTE ČASOVNICO

Časovnica vašim strankam pomaga videti rast vašega podjetja, kar je še posebej pomembno za mlada podjetja, saj lahko preglednost rasti pomaga graditi zaupanje potencialnih strank. Časovnice so super v kolikor želite stranke obvestiti o novih storitvah, razvoju, spremembah v podjetju…

 

POKAŽITE SVOJ OBRAZ

Ker na koncu ljudje delamo z ljudmi, je dobro, da predstavite tudi obraze vašega podjetja. V kolikor imate manjšo ekipo, jo vizualno predstavite, da lahko ljudje vidijo, s kom bodo imeli opravka.

Primer: Sivili otroška oblačila

 

VKLJUČITE STATISTIKO IN DRUŽBENO POTRDITEV

Če želite, da je vaša “O vas” stran res učinkovita, morate vključiti tudi malce statistike in družbene potrditve, da potencialne stranke vedo, da ste ugledno in zaupanja vredno podjetje. To lahko naredite tako, da omenite vse nagrade in priznanja, ki ste jih prejeli, vključite lahko izjave in ocene strank. V statistiko lahko vključite vse od števila prodanih izdelkov, do odstotka zadovoljnih strank.

Zakaj so pagebuilderji slabi in zakaj jih ne priporočamo?

Zakaj so pagebuilderji slabi in zakaj jih ne priporočamo?

Ste resni glede tehničnega dela SEO vaše spletne strani? Potem se je dobro izogibati “pagebuilderjev” (graditeljev strani). Naj razložimo, zakaj. Na kratko rečeno pagebuilderji ne ponujajo prednosti pri SEO optimizaciji spletnih strani. Pagebuilderji, ki delujejo po principu “WYSIWYG” (kar vidite, to dobite), posledično omejujejo tudi poslovno rast. HTML oznake, ustvarjene s pagebuilderji so eksponentno vedno […]

Opozorila za varnost v naslovni vrstici brskalnikov

Opozorila za varnost v naslovni vrstici brskalnikov

Že več let skrbno vzdržujete vaš blog ali spletno stran, izvajate redne varnostne preglede in posodabljate vstavke/jedro, v 2018 pa se je v vašem najbolj priljubljenem brskalniku kar naenkrat začela kazati prečrtana ključavnica ali pa opozorilo “Ni varno” (“Not Secure”). Ali ste spregledali kak vdor? Brez skrbi, poskušali vam bomo pojasniti, čemu je tako.

Slabosti plačljivih tem za WordPress

Slabosti plačljivih tem za WordPress

Predstavljajte si naslednjo situacijo. Imate temo, ki je bila ustvarjena še v času, ko je bilo imeti odzivno zasnovo strani bonus in ne nuja, hkrati pa je njen videz starinski in ne ustreza več modernim smernicam. Ali alternativno, nimate spletne strani ali trgovine in bi radi svoje podjetje predstavili na spletu oz. povečali prodajo s pomočjo spletne prodaje.