Kaj potrebujete za udarni “about you” podzavihek?

Imate podjetje, ste posameznik podjetnik? Imate svojo spletno stran? V kolikor ste dvakrat prikimali, potem vaša spletna stran potrebuje tudi ločen zavihek v katerem se predstavite – “about you page”.

Le z dobro zgodbo boste bralcem pomagali razumeti, kaj počnete, kako jim lahko pomagate in kako se lahko bolje povežejo z vašo blagovno znamko. Z vami delimo nekaj praks pisanja besedila, da vaš opis podjetja ne bo tako suhoparen.

Kaj potrebujete za udarni "about you" podzavihek?

BODITE DRUGAČNI OD KONKURENCE

Podzavihek “O VAS” je priložnost, da se bralcu predstavite v svoji najboljši luči. Ne osredotočajte se toliko na zgodovino podjetja, ampak na vrednote svojega podjetja. Zapišite, kaj vas dela drugačne od konkurence. Ne pravimo, da povsem pozabite na zgodovino, vendar jo vklopite na kreativen način.

Na naši strani lahko tako opazite, da se večina besedil prepleta z zgodbami gozdnih živali, saj smo se odločili, da zgodbo podjetja predstavimo skozi dogodivščine sove, čmrlja, jazbeca, medveda in ježa. Ti poosebljajo različna področja digitalnega marketinga.

BODITE OSEBNI

Podzavihek “O VAS” je vaša priložnost, da bralcu pokažete vašo osebnost, kajti tudi, če govorimo o velikem podjetju, navsezadnje ljudje delamo z ljudmi. Poskrbite, da podstran odraža vaš značaj.

Na primer, če ste zabavno in prijazno podjetje, poskrbite, da bodo te lastnosti vidne na vaši strani. Če je vaše podjetje bolj resno, naj bo ton vaše strani profesionalen. Nekatera podjetja rada uporabljajo humor na svojih straneh, vendar bodite previdni, saj lahko hitro izpadete neprofesionalno. Humor uporabljajte le, če se dobro ujema z glasom vaše blagovne znamke in če ste prepričani, da ga lahko izpeljete.

DODAJTE “CALL TO ACTION"

Podzavihek “O VAS” si stranke ogledajo, da bi izvedele več o vašem podjetju in ponudbi. Zakaj ne bi izkoristili priložnosti in dodali nekaj pozivov k naslednjemu koraku (CTA)?

Dodajanje CTA-jev lahko pomaga povečati konverzije, saj strankam ponudijo jasen korak, kaj morajo narediti.

Primer CTA na strani “O nas” je lahko na primer poziv, da stopijo v stik z vami preko kontaktnega obrazca ali pa da se prijavijo na e-novičke.

Primer: Razvijanje pismenosti

ZAPIŠITE SVOJE VREDNOTE

Jasno izrazite vrednote, ki vaše podjetje vodijo pri delu. To vam lahko pomaga zgraditi zaupanje potencialnih strank, da bodo razumele, za kaj se zavzemate, kaj cenite, spoštujete in kam vas vodi pot. Vključite lahko podate o tem, kako dolgo že poslujete ter zapišete nekaj vaših pomembnejših prelomnic in dosežkov.

 

DODAJTE ČASOVNICO

Časovnica vašim strankam pomaga videti rast vašega podjetja, kar je še posebej pomembno za mlada podjetja, saj lahko preglednost rasti pomaga graditi zaupanje potencialnih strank. Časovnice so super v kolikor želite stranke obvestiti o novih storitvah, razvoju, spremembah v podjetju…

 

POKAŽITE SVOJ OBRAZ

Ker na koncu ljudje delamo z ljudmi, je dobro, da predstavite tudi obraze vašega podjetja. V kolikor imate manjšo ekipo, jo vizualno predstavite, da lahko ljudje vidijo, s kom bodo imeli opravka.

Primer: Sivili otroška oblačila

 

VKLJUČITE STATISTIKO IN DRUŽBENO POTRDITEV

Če želite, da je vaša “O vas” stran res učinkovita, morate vključiti tudi malce statistike in družbene potrditve, da potencialne stranke vedo, da ste ugledno in zaupanja vredno podjetje. To lahko naredite tako, da omenite vse nagrade in priznanja, ki ste jih prejeli, vključite lahko izjave in ocene strank. V statistiko lahko vključite vse od števila prodanih izdelkov, do odstotka zadovoljnih strank.

Povečanje spletne prodaje in lojalnosti kupcev

Wireframe spletne strani

Wireframe je eno najmočnejših orodij, ki jih uporabljajo oblikovalci in razvijalci spletnih strani. S pomočjo wiferama strukturiramo in organiziramo postavitev spletne strani, kar nam pomaga priustvarjanju bolj privlačne in uporabniku prijazne spletne strani.

Kako lahko v WordPress vstavite interaktivno vsebino?

Kako lahko v WordPress vstavite interaktivno vsebino?

Napisali ste obširen prispevek, dodali nekaj slik, sedaj pa bi mu radi dodali še nekaj interaktivnosti. Med vsebino bi radi postavili še Youtube video, ali pa nekaj, kaj je nekdo čivknil na Twitterju. Morda želite promovirati Kickstarterjev projekt ali pa vašo objavo na Facebooku. Dodate lahko glasbo iz Spotify-a, slike iz Instagrama in še kaj […]

Rušimo nekaj največjih mitov o WordPressu

Rušimo nekaj največjih mitov o WordPressu

Čeprav je WordPress v zadnjih letih postal izmed najbolj priljubljenih orodij za upravljanje s spletnimi vsebinami, o njem še vedno kroži malo morje dezinformacij. Nekaj izmed njih je posledica slabo nastavljenih oz. izdelanih strani, spet druge širijo razvijalci, ki želijo naročnike z lažmi prepričati, da je njihova zaprta in plačljiva rešitev boljša. Namen tega prispevka […]