Kaj potrebujete za udarni “about you” podzavihek?

Imate podjetje, ste posameznik podjetnik? Imate svojo spletno stran? V kolikor ste dvakrat prikimali, potem vaša spletna stran potrebuje tudi ločen zavihek v katerem se predstavite – “about you page”.

Le z dobro zgodbo boste bralcem pomagali razumeti, kaj počnete, kako jim lahko pomagate in kako se lahko bolje povežejo z vašo blagovno znamko. Z vami delimo nekaj praks pisanja besedila, da vaš opis podjetja ne bo tako suhoparen.

Kaj potrebujete za udarni "about you" podzavihek?

BODITE DRUGAČNI OD KONKURENCE

Podzavihek “O VAS” je priložnost, da se bralcu predstavite v svoji najboljši luči. Ne osredotočajte se toliko na zgodovino podjetja, ampak na vrednote svojega podjetja. Zapišite, kaj vas dela drugačne od konkurence. Ne pravimo, da povsem pozabite na zgodovino, vendar jo vklopite na kreativen način.

Na naši strani lahko tako opazite, da se večina besedil prepleta z zgodbami gozdnih živali, saj smo se odločili, da zgodbo podjetja predstavimo skozi dogodivščine sove, čmrlja, jazbeca, medveda in ježa. Ti poosebljajo različna področja digitalnega marketinga.

BODITE OSEBNI

Podzavihek “O VAS” je vaša priložnost, da bralcu pokažete vašo osebnost, kajti tudi, če govorimo o velikem podjetju, navsezadnje ljudje delamo z ljudmi. Poskrbite, da podstran odraža vaš značaj.

Na primer, če ste zabavno in prijazno podjetje, poskrbite, da bodo te lastnosti vidne na vaši strani. Če je vaše podjetje bolj resno, naj bo ton vaše strani profesionalen. Nekatera podjetja rada uporabljajo humor na svojih straneh, vendar bodite previdni, saj lahko hitro izpadete neprofesionalno. Humor uporabljajte le, če se dobro ujema z glasom vaše blagovne znamke in če ste prepričani, da ga lahko izpeljete.

DODAJTE “CALL TO ACTION"

Podzavihek “O VAS” si stranke ogledajo, da bi izvedele več o vašem podjetju in ponudbi. Zakaj ne bi izkoristili priložnosti in dodali nekaj pozivov k naslednjemu koraku (CTA)?

Dodajanje CTA-jev lahko pomaga povečati konverzije, saj strankam ponudijo jasen korak, kaj morajo narediti.

Primer CTA na strani “O nas” je lahko na primer poziv, da stopijo v stik z vami preko kontaktnega obrazca ali pa da se prijavijo na e-novičke.

Primer: Razvijanje pismenosti

ZAPIŠITE SVOJE VREDNOTE

Jasno izrazite vrednote, ki vaše podjetje vodijo pri delu. To vam lahko pomaga zgraditi zaupanje potencialnih strank, da bodo razumele, za kaj se zavzemate, kaj cenite, spoštujete in kam vas vodi pot. Vključite lahko podate o tem, kako dolgo že poslujete ter zapišete nekaj vaših pomembnejših prelomnic in dosežkov.

 

DODAJTE ČASOVNICO

Časovnica vašim strankam pomaga videti rast vašega podjetja, kar je še posebej pomembno za mlada podjetja, saj lahko preglednost rasti pomaga graditi zaupanje potencialnih strank. Časovnice so super v kolikor želite stranke obvestiti o novih storitvah, razvoju, spremembah v podjetju…

 

POKAŽITE SVOJ OBRAZ

Ker na koncu ljudje delamo z ljudmi, je dobro, da predstavite tudi obraze vašega podjetja. V kolikor imate manjšo ekipo, jo vizualno predstavite, da lahko ljudje vidijo, s kom bodo imeli opravka.

Primer: Sivili otroška oblačila

 

VKLJUČITE STATISTIKO IN DRUŽBENO POTRDITEV

Če želite, da je vaša “O vas” stran res učinkovita, morate vključiti tudi malce statistike in družbene potrditve, da potencialne stranke vedo, da ste ugledno in zaupanja vredno podjetje. To lahko naredite tako, da omenite vse nagrade in priznanja, ki ste jih prejeli, vključite lahko izjave in ocene strank. V statistiko lahko vključite vse od števila prodanih izdelkov, do odstotka zadovoljnih strank.

Izdelava ali prenova spletne strani

Izdelava ali prenova spletne strani

V kolikor ste ugotovili, da je čas, da svoj posel prenesete tudi v digitalni svet ali pa bi radi trenutno spletno stran/trgovino osvežili, imamo za vas nekaj nasvetov, ki jih upoštevajte pri razmisleku. 

Kontaktni obrazci za WordPress

Kontaktni obrazci za WordPress

Kontaktni obrazci na spletnem mestu niso zgolj način za nadomeščanje stika preko klasičnega e-poštnega odjemalca, ampak jih lahko uporabite tudi za zbiranje naročil na e-poštne sezname, oddajo povratnega odziva, ki se ga da masovno obdelati, razpošiljanje podatkov večim uporabnikom in še marsikaj. V tem prispevku si bomo ogledali nekaj priljubljenih vstavkov WordPress za kontaktne obrazce.

Kontaktni obrazci za WordPress

Kako narediti in objaviti spletno stran?

Izdelava in objava nove spletne strani je lahko za začetnike zelo izčrpavajoča. Poskrbeti morate za vsebino, dizajn in funkcionalnost v enem. Poleg tega pa se morate tudi prepričati, da je spletna stran optimizirana za iskalnike, da jo bodo vaše stranke lahko našle. Tudi najbolj izkušeni posamezniki se včasih težko odločijo kje začeti.