Kako uredim Google My Business kartico?

Google My Business kartica (GMB) in optimizacija spletnih strani sta tesno povezana, zato priporočamo, da posvetito uro svojega časa izpolnjevanju kartice, ki vam pomagala pri optimizaciji strani in boljšem uvrščanju na Googlu.

Google My Business kartica je brezplačno Googlovo orodje, ki podjetjem omogoča upravljanje prisotnosti na spletu ter pojavljanje v lokalnih rezultatih iskanja. V obliki vizitke predstavi vaše podjetje na Googlu. Prikazani so ključni podatki, kot so naslov, telefonska številka, spletna stran, delovni čas, ocene strank in še več.

8 popularnih tipov vsebin za družbena omrežja, ki vplivajo na rast
Google My Business kartica

Google My Business kartica

Google My Business kartica (v nadaljevanju GMB) se nahaja na desni strani Googlovega iskalnika v kolikor iščete na namizju. Pokaže se vam takoj, ko vpišete iskalnih niz (ime podjetja).

Če iščete na mobilnih napravah, se vam GMB kartica pokaže malce nižje. Najprej vam google ponudi plačljive prikaze spletnih strani, nato pa vidite GMB kartico, sledijo organski zadetki.

 

 

Zakaj je dobro, da izpolnim kartico?

Svetujemo, da GMB kartico natančno izpolnete. Zakaj? Tako boste izkoristili vse prednosti, ki vam jih Google ponuja, da se brezplačno uvrstite čim višje. Višja uvrstitev pa pomeni večji obisk na strani, kar se lahko odraža v uspehu podjetja.

  1. Natačne in posodobljene informacije omogočajo strakam in Googlu, da hitreje najdejo vaše podjetje in razumejo, s čim se ukvarjate. Prav tako uporabnik takoj najde pomembne informacije; telefonsko številko, naslov, delovni čas, spletno stran …
  2. Z izpolnjeno kartico Googlu pomagate, da bolje razume s čim se ukvarjate, zato bo vaše podjetje bolje rangiral na iskalniku. S pomočjo naslova vas bo lažje prikazal med lokalnimi rezultati iskanja, kar povečujo vidnost vašega podjetja na lokalni ravni.
  3. Kartica omogoča vašim strankam, da pustijo komentarje in ocene na opdlagi katerih se bodo odločale potencialne stranke. Tako lahko pripomorete k verodostojnosti in zaupanju vaših strank. 

 

Izpolnjevanje Google my Business kartice

Kako izpolnim kartico

Google My Business kartico izpolnete ali dopolnete na povezavi GMB.

Ko ste prijavljeni, v Google vtipkate ime svojega podjetja. Pod zadetki se vam pojavi cel kup Googlovih predlogov za dopolnitev vaše GMB kartice. Kliknite na EDIT PROFILE in najprej natačno izpolnite vsa zahtevana polja.

Osnovne informacije GMB kartice.

Izpolnite vsa polja pod ABOUT, CONTACT, LOCATION, HOURS, MORE.

Vprašanja, mnenja, ocene

Posamezniki vam lahko na Googlu puščajo mnenja, ocene in vprašanja. Vaša naloga je, da na vse, kar se da hitro odgovorite.

Vse našteto prispeva tudi k kredibilnosti vašega podjetja, zato predlagamo, da mnenja in ocene pridobivate konstantno. Lahko prosite prijatelje, sodelavce, še bolje pa, da prosite stranke. Lahko jim na primer ponudite popust v zameno za napisano mnenje. Imejte v mislih le, da za oceno prosite stranke, ki vam bodo dale pozitivno oceno. ;)

Fotografije

Fotografije pritegnejo pozornost in pomagajo pri vizualni predstavitvi vašega podjetja. Kvalitetne in privlačne fotografije ustvarijo dober prvi vtis  ter pripomorejo k boljšemu dojemanju vaše blagovne znamke.

Naložite lahko fotografije izdelkov, zunanjosti in notranjosti poslovnega prostora, vaših zaposlenih … Tako si ljudje lažje predstavljajo, kje se nahajate in kdo jih bo pozdravil ob obisku.

Fotografije, ki se prikažejo v GMB kartici, lahko izboljšajo vaše možnosti, da se prikažete v rezultatih iskanja. Google upošteva tudi fotografije pri ocenjevanju relevantnosti in kakovosti vašega podjetja.

Dogodki in objave

V zavihek UPDATE lahko dodate prihajajoče dogodke, ponudbo in novosti. Več kot vpišete v GMB kartico, bolj vas bo Google razumel, zato redno izpolnjujte tudi ta del.

V kolikor imate v ponudbi nov produkt, ga izpostavite. Načrtujete odprtje nove trgovine, ustvarite dogodek, imate nov blog zapis, pokažite ga.

V kolikor niste prepričani, kako zapišete blog po SEO pravilih, si preberite naš zapis o SEO pravilih za čim bolj optimiziran blog zapis.

Najboljši čas za objave na družbenih omrežjih

Najboljši čas za objave na družbenih omrežjih v letu 2023

Ali veste, kdaj in kako bi morali razporediti objave na socialnih omrežjih za najboljši doseg, povečanje angažiranosti in boljši odziv sledilcev?

Kaj Google kaznuje?

Kaj Google kaznuje?

Googlove kazni se razlikujejo od spletnega mesta do spletnega mesta ter tudi od resnosti posamezne kršitve.

Kaj je Gutenberg in kako bo spremenil urejanje vsebin v WordPressu?

Kaj je Gutenberg in kako bo spremenil urejanje vsebin v WordPressu?

WordPress je svojo pot začel kot razvejitev blogerskega sistema imenovanega b2/cafelog. V svojih začetkih je omogočal enostavno urejanje in kategorizacijo prispevkov, dovoljeval pa je tudi njihovo komentiranje. Oblikovalne zmožnosti so bile zelo omejene, a jih je bilo dovolj za polepšanje vsebine. Pred več kot desetletjem so v različico 2.0 vgradili naprednejši urejevalnik imenovan TinyMCE, ki […]