Domov > Reference > Spletna stran zapp.si

Spletna stran zapp.si

Za naša naročnika, Zavod za Atraktivno Promocijo zdravja (ZAP) in Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele Krajine, smo razvili spletni portal za promocijo zdravja na delovnem mestu.

O projektu

Namen projekta APP (Atraktivna Promocija Promocije zdravja pri delu) je povečanje učinkovitosti obvladovanja absentizma (odsotnosti z delovnega mesta zaradi bolezni), izboljšanje zdravja delovno aktivnega prebivalstva v Sloveniji ter zmanjšanje poklicnih boleznih in tistih, povezanih z delom. Vsi partnerji v projektu torej želimo prispevati k boljšemu zdravju zaposlenih, prispevati k višanju kakovosti njihovega življenja ter boljšim rezultatom slovenskega gospodarstva.

S projektom APP povečujemo ozaveščenost na področju zdravja pri delu med delodajalci, zaposlenimi, strokovnjaki s področja zdravja pri delu in drugimi deležniki. Na enostaven, uporaben, všečen in praktičen način aktivni populaciji (delodajalcem, zaposlenim in strokovnjakom) zagotavljamo več znanja o ohranitvi, vzdrževanju in izboljševanju zdravja ter tako prispevamo tudi k nižanju stroškov, povezanih s slabim zdravjem, z delovnimi poškodbami ali s poklicnimi boleznimi zaposlenih.

Zahteve naročnika

Portal mora enakovredno nagovarjati tri različne javnosti: delojemalce, delodajalce in strokovnjake s področja zdravja pri delu, omogočati mora še enostaven dostop do ključnih informacij in orodij. Spletne strani se morajo enako dobro prikazovati tako na namiznih računalnikih kot na mobilnih napravah.

Kaj smo naredili

Sodoben portal, ki z le nekaj kliki omogoča dostop do informacij, ki zanimajo uporabnike treh ciljnih javnosti. Dizajn, ki je povezan z zdravstveno tematiko, a ne straši z uradnostjo. Stran se nalaga hitro in je prilagojena prikazu na različnih napravah.

Zaklenjene vsebine – portal vsebuje sistem za upravljanje uporabnikov, ki omogoča različne nivoje dostopa do vsebin. Prijavljeni uporabniki se na portal vračajo večkrat, upravitelj portala pa ima obenem nadzor nad tem, kdo vse dostopa do naprednejših vsebin.

Portal vsebuje še rastočo zbirko video posnetkov s področja varovanja zdravja na delovnem mestu.

zapp-1920
zapp-1024
zapp-768

Moduli na portalu, ki si zaslužijo posebno omembo

Plakati – zbirka plakatov, ki nazorno prikazujejo korake do izboljšanja duševnega zdravja na delovnem mestu. Zaradi zanimive vsebine so postali pomemben generator novih uporabnikov portala.

Zdravje pri delu v sliki in besedi – enostavna razlaga najbolj pogostih težav, s katerimi se soočamo na delovnem mestu, ter kako jih reševati. Zdravje hrbtenice in izgorelost, delovna izčrpanost.

Aktivni graf – Bolniški stalež in promocija zdravja; graf, ki nazorno ponazarja vzroke za 11.909.927 dni, ki so jih slovenski delavci preživeli v bolniškem staležu. Klik na posamezno področje nas privede do podrobnejše razlage.

Interaktivni zemljevid deležnikov – zemljevid s ponudniki storitev s področja promocije zdravja. Zemljevid se sproti dopolnjuje glede na predloge uporabnikov portala in daje usmeritve do najboljših ponudnikov na ravni države.

*Projekt podpira Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).