Izdelava ali prenova spletne strani

V kolikor ste ugotovili, da je čas, da svoj posel prenesete tudi v digitalni svet ali pa bi radi trenutno spletno stran/trgovino osvežili, imamo za vas nekaj nasvetov, ki jih upoštevajte pri razmisleku. 

Izdelava ali prenova spletne strani
Zakaj so pagebuilderji slabi in zakaj jih ne priporočamo?

RAZMISLITE O NAMENU SPLETNE STRANI

V večini primerov želimo s spletno stranjo spodbuditi prodajo naših storitev ali izdelkov. Dobra spletna stran mora obiskovalca vizualno pritegniti, ga informirati, izobraževati, vzbuditi zaupanje, da bo slej kot prej opravil nakup. Da bi prenova ali izdelava strani bila tekoča, morate na začetku narediti plan in se zavedati, da bo proces terjal čas, energijo in določeno mero sprejemanja kompromisov. Vprašajte se, kdo vse bo obiskal spletno stran, katere informacije želite ponuditi, kakšne težave boste reševali, kako ste lahko boljši od konkurence.

V kolikor ste posameznik/podjetje, ki želi na atraktiven način predstaviti podjetje/produkt, priporočamo, da se odločite za PREDSTAVITVENO STRAN. Predstavitvene strani so manj kompleksne, zajemajo podstrani, ki povedo več o podjetju, ponudbi, dodan je tudi kontakt. Znotraj predstavitvene strani lahko dodate več pristajalnih strani, ki bodo vaše stranke vodile do konverzije. 

Primer predstavitvene strani: https://razvijanje-pismenosti.si

Če ponujate več izdelkov, je vaša izbira SPLETNA TRGOVINA, ki mora biti vizualno privlačna, hitra, odzivna in intuitivna. 

Primer spletne trgovine: https://www.glasmaher.com

 

Oblikovanje

IZBIRA PLATFORME

Za izdelavo spletne strani priporočamo platformo WordPress. Gre za najbolj priljubljen sistem za urejanje spletnih strani, saj je njegova uporaba zelo preprosta. V primeru spletne trgovine sistem dopolnimo s platformo WooCommerce. Gre za odprtokodno platformo, kar pomeni, da jo lahko po želji urejate s pomočjo številnih vtičnikov.

Kaj potrebujete za udarni "about you" podzavihek?

TEMA ali PO MERI NAREJENA STRAN?

Izgled vaše strani bo naredil prvi vtis na potencialne stranke, zato morate poskrbeti, da bo stran vizualno privlačna. Pri izdelavi strani se lahko zanesete na že izdelane temehttps://wordpress.org/themes/.

V tem primeru bo vaša stran izgledala tako kot izbrana tema, po dogovoru so seveda možni tudi lepotni popravki. V kolikor vam nobena od tem ne ustreza, vam željeno stran lahko po dogovoru pripravi oblikovalec. Zavedati se morate, da je izdelava strani po temi občutno cenejša, a stran ni unikatna. V kolikor imate možnost, priporočamo izdelavo spletne strani po vaši meri. Oblikovalec po pripravil grafično podobo strani, ki bo sledila najnovejšim smernicam in hkrati zadovoljila vse vaše želje.

Slabosti plačljivih tem za WordPress

VZDRŽEVANJE IN RAZVOJ

Čeprav je spletna strani/trgovina popolno funkcionalna, ko jo objavimo, potrebuje redno vzdrževanje s katerim preverjamo, da stran z vtičniki deluje tako kot mora in ne pride do neljubih zapletov. Gre za storitev v sklopu katere se izvajajo varnostne kopije strani, posodabljanje strani in urejanje vsebine. Cena vzdrževanja je odvisna od velikosti in zahtevnosti vaše spletne strani.

Več informacij o izdelavi spletne strani: PREBERI

S pravimi navodili lahko ustvarite učinkovito spletno mesto, ki prikazuje vaš blog ali podjetje v najboljši možni luči.

Če za katerikoli korak izdelave spletne strani potrebujete pomoč, nas lahko kontaktirate z uporabo kontaktnega obrazca ali pa nas pokličete na telefonsko številko 070 773 850.

Kaj je Gutenberg in kako bo spremenil urejanje vsebin v WordPressu?

Kaj je Gutenberg in kako bo spremenil urejanje vsebin v WordPressu?

WordPress je svojo pot začel kot razvejitev blogerskega sistema imenovanega b2/cafelog. V svojih začetkih je omogočal enostavno urejanje in kategorizacijo prispevkov, dovoljeval pa je tudi njihovo komentiranje. Oblikovalne zmožnosti so bile zelo omejene, a jih je bilo dovolj za polepšanje vsebine. Pred več kot desetletjem so v različico 2.0 vgradili naprednejši urejevalnik imenovan TinyMCE, ki […]

Kaj Google kaznuje?

Kaj Google kaznuje?

Googlove kazni se razlikujejo od spletnega mesta do spletnega mesta ter tudi od resnosti posamezne kršitve.

Mini vodič po Facebook Creator Studiu

Mini vodič po Facebook Creator Studiu

Iščete učinkovitejši način za upravljanje svoje prisotnosti na Facebooku? Kljub temu, da se ta trenutno ne ponaša z odmevom Instagrama ali TikToka, najnovejši statistični podatki poudarjajo, da je Facebook še vedno glavno orodje v digitalnem marketingu. Dejstvo je, da je Facebook zaradi vseh svojih nadzornih plošč in oglasnih možnosti platforma, ki jo je težko skoraj […]