Izdelava ali prenova spletne strani

V kolikor ste ugotovili, da je čas, da svoj posel prenesete tudi v digitalni svet ali pa bi radi trenutno spletno stran/trgovino osvežili, imamo za vas nekaj nasvetov, ki jih upoštevajte pri razmisleku. 

RAZMISLITE O NAMENU SPLETNE STRANI

V večini primerov želimo s spletno stranjo spodbuditi prodajo naših storitev ali izdelkov. Dobra spletna stran mora obiskovalca vizualno pritegniti, ga informirati, izobraževati, vzbuditi zaupanje, da bo slej kot prej opravil nakup. Da bi prenova ali izdelava strani bila tekoča, morate na začetku narediti plan in se zavedati, da bo proces terjal čas, energijo in določeno mero sprejemanja kompromisov. Vprašajte se, kdo vse bo obiskal spletno stran, katere informacije želite ponuditi, kakšne težave boste reševali, kako ste lahko boljši od konkurence.

V kolikor ste posameznik/podjetje, ki želi na atraktiven način predstaviti podjetje/produkt, priporočamo, da se odločite za PREDSTAVITVENO STRAN. Predstavitvene strani so manj kompleksne, zajemajo podstrani, ki povedo več o podjetju, ponudbi, dodan je tudi kontakt. Znotraj predstavitvene strani lahko dodate več pristajalnih strani, ki bodo vaše stranke vodile do konverzije. 

Primer predstavitvene strani: https://razvijanje-pismenosti.si

Če ponujate več izdelkov, je vaša izbira SPLETNA TRGOVINA, ki mora biti vizualno privlačna, hitra, odzivna in intuitivna. 

Primer spletne trgovine: https://www.glasmaher.com

 

Oblikovanje

IZBIRA PLATFORME

Za izdelavo spletne strani priporočamo platformo WordPress. Gre za najbolj priljubljen sistem za urejanje spletnih strani, saj je njegova uporaba zelo preprosta. V primeru spletne trgovine sistem dopolnimo s platformo WooCommerce. Gre za odprtokodno platformo, kar pomeni, da jo lahko po želji urejate s pomočjo številnih vtičnikov.

TEMA ali PO MERI NAREJENA STRAN?

Izgled vaše strani bo naredil prvi vtis na potencialne stranke, zato morate poskrbeti, da bo stran vizualno privlačna. Pri izdelavi strani se lahko zanesete na že izdelane temehttps://wordpress.org/themes/.

V tem primeru bo vaša stran izgledala tako kot izbrana tema, po dogovoru so seveda možni tudi lepotni popravki. V kolikor vam nobena od tem ne ustreza, vam željeno stran lahko po dogovoru pripravi oblikovalec. Zavedati se morate, da je izdelava strani po temi občutno cenejša, a stran ni unikatna. V kolikor imate možnost, priporočamo izdelavo spletne strani po vaši meri. Oblikovalec po pripravil grafično podobo strani, ki bo sledila najnovejšim smernicam in hkrati zadovoljila vse vaše želje.

VZDRŽEVANJE IN RAZVOJ

Čeprav je spletna strani/trgovina popolno funkcionalna, ko jo objavimo, potrebuje redno vzdrževanje s katerim preverjamo, da stran z vtičniki deluje tako kot mora in ne pride do neljubih zapletov. Gre za storitev v sklopu katere se izvajajo varnostne kopije strani, posodabljanje strani in urejanje vsebine. Cena vzdrževanja je odvisna od velikosti in zahtevnosti vaše spletne strani.

Več informacij o izdelavi spletne strani: PREBERI

S pravimi navodili lahko ustvarite učinkovito spletno mesto, ki prikazuje vaš blog ali podjetje v najboljši možni luči.

Če za katerikoli korak izdelave spletne strani potrebujete pomoč, nas lahko kontaktirate z uporabo kontaktnega obrazca ali pa nas pokličete na telefonsko številko 070 773 850.

Kaj so Core Web Vitals in zakaj so pomembni za lastnike strani ali spletnih trgovin?

Core Web Vitals oz. Osnovni podatki za splet je podnabor Web Vitals in se osredotoča na tri najbolj pomembne metrike za uporabniško izkušnjo.

WooCommerce ali Shopify: katero spletno trgovino izbrati?

WooCommerce ali Shopify: katero spletno trgovino izbrati?

Spletni trgovini WooCommerce in Shopify spadata med najbolj priljubljene svetovne platforme za spletno trgovino, a sta obe v Sloveniji relativno slabo zastopani. Pri prvi gre za odprtokoden vstavek za WordPress, ki so ga leta 2015 prenesli pod okrilje Automattica. Največja aduta WooCommerca sta prilagodljivost in enostavna integracija v obstoječe bloge temelječe na WordPressu. Pri drugi […]

Rušimo nekaj največjih mitov o WordPressu

Rušimo nekaj največjih mitov o WordPressu

Čeprav je WordPress v zadnjih letih postal izmed najbolj priljubljenih orodij za upravljanje s spletnimi vsebinami, o njem še vedno kroži malo morje dezinformacij. Nekaj izmed njih je posledica slabo nastavljenih oz. izdelanih strani, spet druge širijo razvijalci, ki želijo naročnike z lažmi prepričati, da je njihova zaprta in plačljiva rešitev boljša. Namen tega prispevka […]